BISOPROLOLUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Foto: Pixabay
BISOPROLOLUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect. Acţiune: Bisoprolol: beta-blocant. Hidroclorotiazidă: diuretic tiazidic. 

BISOPROLOLUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Denumirea comercială: LODOZ 

Prezentare: Comprimate filmate 

Indicații: Hipertensiune arterială (HTA) esenţială, uşoară sau moderată. 

Contraindicații: Bisoprolol: astm sever sau BPoC severă, iC necontrolată prin trat., şoc cardiogen, sindromul de sinus bolnav, bloc A-V de gradul doi sau trei, bradicardie severă, angină Prinzmetal, feocromocitom, forme severe de sindrom Raynaud. Hidroclorotiazida: hipersensibilitate la sulfonamide, afectare renală sau hepatică severă. 

Atenție!: Tratamentul cu bisoprolol nu trebuie întrerupt brusc la bolnavii cu boală a arterelor coronare. Întreruperea bruscă poate duce la aritmii severe, infarct miocardic sau moarte subită. 

Reacții adverse: Cele mai frecvente includ parestezii şi senzaţie de frig la extremităţi, oboseală, fatigabilitate, ameţeală, cefalee, greaţă, vărsături, diaree, constipaţie, creşterea trigliceridelor şi a colesterolului, hiperglicemie, glicozurie, hiperuricemie, tulburări hidroelectrolitice, alcaloză metabolică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel