Bill Gates, avertisment despre Omicron: „Ar putea fi cea mai gravă parte a pandemiei, dar nu va dura la nesfârșit”

Într-o serie de tweet-uri publicate pe contul său, miliardarul Bill Gates a spus că și-a anulat majoritatea planurilor de vacanță pentru că prietnii săi s-au infectat cu noua variantă de coronavirus și a avertizat că Omicron „ar putea să fie cea mai gravă parte a pandemiei”. Totuși, spune el, pandemia se va încheia, dar depinde de noi cât de repede se va întâmpla asta. 

„Tocmai când părea că viața va reveni la normal, am putea intra în cea mai rea parte a pandemiei. Omicron va ajunge acasă pentru noi toți. Prietenii mei apropiați îl au acum și mi-am anulat majoritatea planurilor de vacanță”, a scris Bill Gates pe contul să de Twitter. 

Afirmând că varianta Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie, miliardarul și co-fondatorul Microsoft a spus că singura și marea necunoscută rămâne cât de severă este boala COVID declanșată de varianta mutantă Omicron. 

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre asta. Chiar dacă doar pe jumătate de gravă față de Delta, va fi cea mai mare creștere (n.r.- a cazurilor) pe care am văzut-o până acum, deoarece este foarte infecțioasă”, a arătat Gates.

De asemenea, miliardarul se așteaptă să fie un nou val din cauza acestei variante.

„Dacă există vești bune aici, este că Omicronul se mișcă atât de repede încât, odată ce devine dominant într-o țară, valul de acolo ar trebui să dureze mai puțin de 3 luni. Acele câteva luni ar putea fi rele, dar cred încă că dacă facem pașii corecți, pandemia se poate termina în 2022”, a notat el. 

Bill Gates arată că oricât de frustrant ar fi să facem din nou Sărbători cu restricții, cu cât avem mai mare grijă cu atât pandemia se va termina mai repede. 

„Știu că este frustrant să intrăm într-un alt sezon de vacanță cu COVID-ul care planează asupra noastră. Dar nu va fi așa pentru totdeauna. Într-o zi, pandemia se va termina și, cu cât ne îngrijim mai bine unul de celălalt, cu atât mai devreme va veni momentul acesta”, a scris Bill Gates. 

Prin fundația Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul existent între țările bogate și cele sărace în materie de distribuție de vaccinuri, menționând că mult mai puțini oameni din țările cu venituri mici au făcut un vaccin COVID-19, în timp ce țările bogate se gândesc deja la a patra doză. 

Într-un editorial pentru CNN, publicat în octombrie, Bill Gates că decalajul va deveni mai greu de eliminat, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare pentru a servi drept doze booster.

„Oamenii au dreptate să fie supărați de inechitatea de aici”, a scris Gates. „Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare măsură - și una care peste care se poate trece în majoritatea cazurilor, cu excepția celor mai rare - și este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc în o țară cu venituri mici.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel