BILANȚ COVID-19, 9 iunie. Cifrele zilei

Bilant COVID - Foto: Pexels @CDC
BILANȚ COVID-19, 9 iunie. Ministerul Sănătății a publicat datele zilei.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 341 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 25 mai puțin față de ziua anterioară. 38 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

VEZI AICI CIFRELE și TABELUL pe județe

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. 

**În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 41 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 434 cu 12 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 48 persoane,cu 4 mai mult față de ziua anterioară. Dintre cei 48 pacienți internați la ATI, 42 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 42 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 4 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

DECESE

 

Până astăzi, 65.702 persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 08.06.2022 (10:00) – 09.06.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (2 bărbați), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Decesele au fost înregistrate la categoria de vârstă peste 80 de ani. Ambii pacienți prezentau comorbidități.

Din totalul de 2 pacienți decedați, 1 a fost nevaccinat și 1 vaccinat. 

TESTARE

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.091 teste RT-PCR ( 1.722 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.369 la cerere) și 9.324 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.144.669 teste RT-PCR și 10.154.249 teste rapide antigenice. 

 

Efectele secundare post-COVID. Insomnia și tulburările menstruale se află printre ele

 

Pandemia cu COVID 19, decretată în martie 2020, are încă multe necunoscute în privința efectelor secundare asupra omenirii, notează EatThis, care subliniază că aceasta a afectat fiecare persoană în mod diferit, mai mult, parte dintre oameni continuă să aibă simptome persistente pentru o perioadă lungă de timp.

În plus, există efecte surprinzătoate neașteptate pe care experții medicali le anunță că se pot întâmpla.

Piederea auzului. Dr. Sunjya Schweig, doctor în medicină, susține că ”s-a constatat că infecția cu COVID, o infecție virală, afectează celulele din urechea internă. Virusul intră în nas și poate trece prin trompa lui Eustachio, care leagă nasul de urechea mijlocie.

Odată ajuns acolo, poate infecta în mod activ secțiunea cohleară a urechii, afectând auzul. Acest lucru a fost observat și în cazul altor infecții virale, cum ar fi în cazul gripei. În plus, deoarece COVID poate afecta aproape fiecare sistem de organe majore ale corpului, poate afecta și sistemul vascular.

Din cauza acestei localizări, pierderea auzului sau tinitus - o senzație de țiuit în ureche - poate urma infecției acute cu Covid. În timp ce acest lucru dispare adesea după infecția acută, au existat rapoarte de pierdere a auzului sau tinitus persistent la persoanele care se confruntă cu Covid de lungă durată”, potrivit sursei menționate.

Modificări ale ciclului menstrual și disfuncții erectile. Potrivit Dr. Schweig, ”studiile au constatat că atât bărbații, cât și femeile raportează probleme sexuale și ale sistemului reproducător după ce au fost infectați cu COVID. Deoarece COVID poate afecta fiecare sistem al corpului, acest lucru include sistemul endocrin care ne guvernează gestionarea hormonilor.

Multe persoane declară că au avut menstruații neregulate, coagulări neobișnuite în sângele menstrual și o înrăutățire a sindromului premenstrual.”

În plus, virusul poate afecta celulele de la suprafața vaselor de sânge, care sunt adesea prezente în cazul disfuncției erectile și al nivelului scăzut de testosteron.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel