Bianca Brad, despre momentul când și-a luat bebelușul mort în brațe: Nu am vrut să o văd, de groază. Mi-au spus că e unica ocazie să îmi iau la revedere, că altfel voi regreta

Bianca Brad - Foto: Instagram Bianca Brad
Bianca Brad a vorbit despre tragedia care i-a marcat viața. Care este afecțiunea care i-a curmat viața micuței.

Bianca Brad a trăit o tragedie de nedescris, despre care și-a deschis sufletul să vorbească.

Bianca Brad ar fi devenit mamă pentru a doua oară, însă o afecțiune nemiloasă i-a răpit fericirea. Totul s-a întâmplat în urmă cu 15 ani, fiica ei, Emma, a murit la naștere, iar actrița a fost nevoită să-și strângă la piept bebelușul fără suflare. Acest moment a marcat-o profund și nu poate uita niciodată ziua în care fetița ei s-a ridicat la ceruri.

"În Germania, din clipa în care mi s-a spus, cu foarte multă delicatețe, faptul că inima fetiței mele nu mai bate, am fost pusă într-un salon separat, pe altă aripă, nu cu mămicile însărcinate care urmau să nască sau cele care născuseră deja. Lucru care la noi se întâmpla foarte des, și cred că încă se mai întâmplă în unele spitale, ceea ce este foarte traumatizant pentru o mămică care așteaptă să nască un copil fără viață, sau deja a trecut prin această traumă.

Este inimaginabilă durerea și nu pot să înțeleg cum nu se gândesc la impactul pe care îl au asupra mamelor. Din clipa în care am fost dusă acolo, pe tot parcursul zilei, până seara, când am intrat în operația de cezariană, au venit, pe rând, în salon unde eram singură, ba asistenta, ba moașa, ba psihologul, ba medicul de gardă, să vadă cum sunt, să vorbească cu mine, să mă liniștească. Mi-au dat un calmant", a povestit Bianca Brad, potrivit Spectacola.ro

Bianca Brad a spus că nu a dorit să-și vadă fiica, însă medicii din Germania au insistat ca ea să-i spună adio bebelușului mort, fiind unica ocazie pe care o avea să o vadă în carne și oase. 

"Cu foarte mult tact și delicatețe, eram întrebată dacă doresc să îmi văd fetița după ce va fi scoasă. Reacția mea pe moment a fost că nu vreau, de groază că nu voi rezista și nu voi suporta.

Ei au înțeles, nu s-au supărat, nu m-au acuzat, nu m-au judecat. Și au revenit, spunând, cu același tact, că este unica ocazie să îmi iau la revedere și, din experiența lor, este mult mai bine decât să rămâi cu sentimentul de regret, că nu ai făcut-o. Voi fi recunoscătoare toată viața că au avut răbdare cu mine și m-au încurajat să îmi țin fetița în brațe", a mai spus Bianca Brad.

"Vreau să cred că, acolo unde este, știe cât o iubesc", a scris Bianca Brad în ziua în care fiica ei ar fi împlinit 14 ani.

Vezi și: Carmen Șerban, după diagnosticul de cancer: Medicul mi-a zis că anul viitor nu voi mai fi aici dacă nu fac asta. Nimic nu e întâmplător

Care este afecțiunea care i-a curmat viața micuței

 

Bianca Brad a împărtășit experiența sa și cu alți părinți, pe blogul său personal.

"Ca si la prima sarcina, a fost o surpriza, pentru ca nu a fost planificata. Si a fost o surpriza placuta pentru ca imi doream doi copii si, desi eram constienta ca nu va fi usor, era chiar bine ca s-a intamplat sa raman iar insarcinata, asa de repede...Bucuria a fost si mai mare cand am aflat ca e fetita...Era un vis implinit...credeam eu... spulberat insa in ziua in care am facut amniocenteza...O zi cumplita...dar nici pe departe atat de cumplita ca ziua in care am aflat ca fetita mea a murit...

La ecografia facuta in vederea efectuarii testului de amniocenteza, s-a observat ca fetita avea tetralogia Fallot, o malformatie congenitala la inimioara (diminutivul se potriveste perfect, tinand cont de marimea inimii la acea varsta a sarcinii!). (...)  In urma amniocentezei, a reiesit ca, din punct de vedere genetic era normala, insa cauzele acestei malformatii, nu se cunosc! Nu am fumat niciodata, nu sunt consumatoare de alcool, nu am luat medicamente contraindicate pe timpul sarcinii... am tras un loz necastigator....

Am plecat in Germania cu doar cateva zile, inainte de data la care urma sa nasc prin cezariana. M-am dus la control, pentru a vedea starea fetitei si pentru a confirma ziua operatiei. M-au conectat la aparatul care monitorizeaza bataile inimii fatului....si nu se auzea nimic....Stiind ca am lichid amniotic in exces si ca uneori pozitia nu e favorabila nu m-am gandit la nimic rau.... M-au dus la ecograf si in incaperea respectiva s-a facut liniste... Ecranul era doar in nuante de gri...Ma gandeam ca inca nu a dat drumul la aparat...Doctorita a tacut si apoi a spus....”Imi pare rau...” Si eu tot nu intelegeam! Mintea mea refuza sa accepte.

M-au intrebat daca vreau s-o vad....si-n acel moment am fost navalita de sentimente amestecate de groaza, de frica, de panica.......si am spus ca nu! Mi-au spus ca mai tarziu, voi regreta ca nu am vazut-o, asa cum au regretat multe dintre mamicile aflate in aceeasi situatie.....dar daca totusi nu vreau, ei fac oricum o poza, iau amprentele picioruselor si impreuna cu bratarica de la mana, le sigileaza intr-un plic pe care il poti lua oricand te hotarasti sa-ti vezi bebelusul macar si asa..... Si atunci mi-am facut curaj si am rugat sa mi-o aduca...Cat ma bucur ca am facut-o", a scis Bianca Brad pe blogul său. 

Vezi și: De ce trebuie să mănânci brânză sau șuncă înainte să pleci de acasă. Monica Pop: Aproape toată populaţia e expusă contaminării


Tetralogia lui Fallot, ce este, cauze și simptome

 

Tetralogia lui Fallot este o afecțiune rară cauzată de o combinație de patru defecte cardiace care sunt prezente la naștere (congenitale).

Aceste defecte, care afectează structura inimii, fac ca sângele să fie sărac în oxigen să iasă din inimă și să ajungă în restul corpului. Bebelușii și copiii cu tetralogie de Fallot au de obicei pielea cu nuanțe albastre, deoarece sângele lor nu transportă suficient oxigen.

Tetralogia lui Fallot este adesea diagnosticată în timp ce copilul este sugar sau la scurt timp după aceea. Uneori, în funcție de gravitatea defectelor și a simptomelor, tetralogia lui Fallot nu este detectată până la vârsta adultă.

Toți bebelușii care au tetralogie de Fallot au nevoie de o intervenție chirurgicală corectivă. Persoanele cu tetralogie a lui Fallot au nevoie de controale regulate la medic pentru tot restul vieții și pot avea restricții de activitate.

Simptomele tetralogiei lui Fallot variază, în funcție de cantitatea de flux sanguin care este blocată. Semnele și simptomele pot include:

- O colorație albăstruie a pielii cauzată de nivelul scăzut de oxigen din sânge (cianoză)

- Respirație scurtă și respirație rapidă, în special în timpul hrănirii sau al exercițiilor fizice

- Creștere slabă în greutate

- Oboseală ușoară în timpul jocului sau al exercițiilor fizice

- Iritabilitate

- Plâns prelungit

- Murmur cardiac

- Leșin

- O formă anormală, rotunjită a patului unghiei de la degetele de la mâini și de la picioare (clubbing)

În ceea ce privește cauzele, tetralogia lui Fallot apare pe măsură ce inima copilului se dezvoltă în timpul sarcinii. De obicei, cauza este necunoscută.

Tetralogia lui Fallot include patru defecte:

1. Îngustarea valvei pulmonare (stenoză a valvei pulmonare). Îngustarea valvei care separă camera inferioară dreaptă a inimii (ventriculul drept) de principalul vas de sânge care duce la plămâni (artera pulmonară) reduce fluxul de sânge către plămâni. Îngustarea ar putea afecta, de asemenea, mușchiul de sub valva pulmonară. Uneori, valva pulmonară nu se formează în mod corespunzător (atrezie pulmonară).

2. O gaură între camerele inferioare ale inimii (defect septal ventricular). Un defect septal ventricular este o gaură în peretele (septul) care separă cele două camere inferioare ale inimii (ventriculul stâng și cel drept). Gaura face ca sângele sărac în oxigen din ventriculul drept să se amestece cu sângele bogat în oxigen din ventriculul stâng. Acest lucru determină un flux sanguin ineficient și reduce aportul de sânge bogat în oxigen către organism. Defectul poate în cele din urmă să slăbească inima.

3. Deplasarea arterei principale a corpului (aorta). În mod normal, aorta se ramifică din ventriculul stâng. În tetralogia lui Fallot, aorta se află într-o poziție greșită. Este deplasată spre dreapta și se află direct deasupra găurii din peretele inimii (defectul septal ventricular). Ca urmare, aorta primește un amestec de sânge bogat în oxigen și sânge sărac în oxigen atât de la ventriculul drept, cât și de la cel stâng.

4. Îngroșarea camerei inferioare drepte a inimii (hipertrofie ventriculară dreaptă). Atunci când acțiunea de pompare a inimii este suprasolicitată, peretele muscular al ventriculului drept se îngroașă. În timp, acest lucru ar putea cauza rigidizarea inimii, slăbirea și, în cele din urmă, insuficiența acesteia, potrivit Mayoclinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel