Băutura cu efecte multiple asupra părului. Amestecă mai multe ingrediente și părul va deveni mătăsos, strălucitor și puternic

berea - FOTO: Freepik
Băutura care poate fi folosită ca tratament cosmetic are efecte WOW asupra părului. 

Berea, cea mai consumată băutură din lume, poate fi folosită ca tratament cosmetic. Aceasta are efect asupra pielii, dar și a părului. Berea face minuni pentru părul tău. Berea constă, în general, din hamei și malț, ambele fiind surse excelente de proteine, care sunt necesare pentru a întări și repară părul uscat deteriorat cauzat de o serie de motive diferite.

În plus față de proteine, berea conține multe alte substanțe nutritive uimitoare, cum ar fi magneziu, potasiu, fosfor, vitamine (în special biotină) și maltoză.

Biotina previne căderea părului și ajută la promovarea creșterii sănătoase a părului și, de asemenea, ține mătreața departe, în timp ce maltoza ajută la netezirea și strângerea cuticulelor de păr, astfel încât încuietorile să pară mai strălucitoare și mai pline de viață. Iată câteva dintre aceste beneficii uimitoare ale berii pentru păr.

Vezi și: Insuficiența mitrală, cauze. Iliescu: Când se închide trebuie să arate ca o gură care râde. Este ca și cum un om ar crește și are pantalonii de la vârsta de 12 ani

Berea face părul strălucitor

Berea se face cu malț, care este o sursă bună de proteine. Malțul are efect asupra părului, astfel acesta va deveni mai strălucitor. Dacă aveți părul tern și lipsit de viață, încercați o clătire cu bere și veți avea luciul pe care l-ați dorit dintotdeauna.

Berea adaugă volum

Berea conține drojdie activă, care ajută la umflarea cuticulelor părului care ajută la adăugarea volumului. Acesta va adăuga volum la părul tău, făcându-l mult mai viguros.

Berea întărește firul de păr

Fiind bogată în proteine, berea ajută la repararea părului deteriorat din cauza utilizării excesive a substanțelor chimice, a căldurii și a stilului de coafat. O simplă clătire a părului îl va face mult mai rezistent.

Berea ajută părul să crească

Berea este bogată în vitamina B12, cupru, fosfor, magneziu, fier și antioxidanți. Acest amestec nutritiv promovează creșterea părului. Nu numai acest lucru, alcoolul este cunoscut pentru capacitatea sa de a fixa firele de păr. Pe măsură ce îmbunătățește circulația sanguină a scalpului, berea ajută părul nou să crească. 

Vezi și: Anevrismul de aortă abdominală, ucigașul tăcut. Niculescu: Pacienții descoperă boala întâmplător. Netratat există riscul să se rupă. Duce la deces

Berea ajută la menținerea scalpului

Berea are un PH acid, care ajută la diminuarea uleiului din păr. Acesta controlează producția de ulei a scalpului și elimină poluanții suplimentari din acesta.

Berea poate fi folosită ca înlocuitor al șamponului și balsamului de păr

Berea este un agent de curățare excelent, deoarece nu afectează scalpul și, deoarece ajută la îndepărtarea uleiului în exces. Astfel, cu o utilizare regulată, veți observa că părul nu necesită șamponare așa cum obișnuiați înainte.

Berea este un balsam excelent și ajută la controlul părului răvășit prin închiderea firului de păr. După șampon, utilizați un amestec de bere care nu are acid și puțin ulei de măsline ca balsam în loc de balsamul obișnuit bogat în substanțe chimice. Această combinație va face părul moale!

Cum să folosești berea pentru a-ți spăla părul

Există mai multe modalități de a aplica bere pe păr în funcție de tipul de păr și de nevoile tale. Există câțiva pași pe care ar trebui să-i faceți în timp ce vă spălați părul cu bere. Iată pașii de urmat atunci când spălați părul cu bere:

Lăsați să iasă acidul din bere

Se toarnă o sticlă sau o cutie de bere într-un pahar sau castron și lăsați-o să stea peste noapte sau pe tot parcursul zilei astfel încât să își piardă acidul. Făcând acest lucru, eliberăm dioxidul de carbon din bere, iar acest lucru este important deoarece dioxidul de carbon combinat cu apa poate crea apă dură care poate deteriora părul și vă poate face părul să pară încurcat și dur. Prezența dioxidului de carbon poate, de asemenea, să împiedice efectele șamponului și să vă îngreuneze spălarea părului în mod eficient.

Vezi și: Eritrocitele, ce sunt și care este rolul lor. Indică o inflamație în organism. Ce boli poți avea

Masează-ți părul cu bere timp de 1 minut

Se toarnă recipientul sau sticla de bere în păr și se spală pe scalp. Berea este, de asemenea, foarte benefică pentru pielea ta, deoarece sedimentul de bere sau drojdia de bere ajută la reducerea producției de sebum și la controlul tenului gras de pe față sau scalp. De asemenea, puteți încerca să vă scufundați mai întâi vârfurile părului în bere, lăsându-l să acționeze timp de aproximativ 5 minute înainte de a vă clăti întregul cap cu bere.

Berea, combinată cu ingrediente din bucătărie

Berea poate fi combinată cu diferite ingrediente de bucătărie în funcție de tipul de păr. Puteți combina berea cu oțet de cidru de mere și suc de lămâie pentru a clarifica părul gras;

- Folosiți bere și ouă pentru întărire suplimentară

- Dacă utilizați bere și miere sau avocado veți oferi părului o hrănire profundă.

- Bere, oțet de mere și lămâie pentru păr gras

Dacă ai părul gras, această masca de păr te ajuta să obţii un aspect neted şi strălucitor. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente

- Bere 

- O cană de apă

- Oțet de cidru de mere 2 lingurițe

- Lămâie (suc de 1 lămâie)

Vezi și: Cât de des trebuie să îți schimbi ochelarii. Care este semnalul pe care ți-l transmit ochii și ce spun specialiștii

Procedură

- Se amestecă apa cu berea.

- Adăugați 2 lingurițe oțet de cidru și sucul de la o lămâie

- Se amestecă bine

- Aplicați pe păr după șamponare și masați ușor scalpul timp de 2-3 minute.

- Clătiți-l cu apă călduță.

Masca de păr de bere și ouă pentru întărirea părului

Această mască de păr ajută la întărirea părului slab și uscat. Este bun pentru părul lipsit de elasticitate şi strălucire. Malțul și hameiul care se regăsesc în bere sunt încărcate cu proteine, care hrănesc și întăresc părul. 

Ingrediente

- Bere

- Un gălbenuș de ou

- O linguriță de ulei de avocado

Vezi și: Planta cu multiple beneficii pentru sănătate. Previne cancerul și îmbunătește funcțiile creierului

Procedură

- Amestecați gălbenușul de ou cu berea și uleiul de avocado.

- Masați părul curat și umed și acoperiți-l cu un prosop

- Lăsați-l timp de 20-30 de minute.

- Clătiți-l cu șampon și apoi aplicați balsamul.

Masca de păr de bere și miere

O mască de păr cu bere şi miere îţi lasă părul neted şi mătăsos şi ușor de aranjat. Această rețetă este deosebit de bună pentru părul uscat și normal. Mierea și berea sunt extrem de utile, deoarece au o mulțime de proteine și vitamine, care sunt benefice pentru păr. Bananele ajută la reducerea exfolierii.

Ingrediente

- Bere o jumătate de ceașcă

- O lingură de miere

- O banană

- Un gălbenuș de ou

Vezi și: Punctele negre, comedoamele, mituri desființate: Nu sunt cauzate de murdărie. Nu le stoarceți niciodată

Procedură

- Pasați banana cu o furculiță

- Se adaugă gălbenușul de ou și se amestecă până se omogenizează

- Se toarnă 1/2 ceașcă de bere fără acid și se adaugă o lingură de miere.

- Dacă nu aveți banane, înlocuiți cu două linguri de miere.

- Amestecați până ajunge la o consistență cremoasă.

- Aplicați masca pe păr și scalp.

- Așteptați circa jumătate de oră, iar apoi spălați părul. 

Masca de păr de bere și căpșuni pentru a elimina mătreața

Această mască de păr este perfectă pentru tratamentul părului tern și fragil și, de asemenea, ajută la scăderea mătreții. 

Ingrediente

- 3 căpșuni coapte

- O ceașcă de bere

Procedură

- Pasați căpșunii cu furculița și adăugați berea. 

- Apoi amestecați până rezultă o pastă cremoasă. 

- Aplicați masca pe scalp cu o mișcare circulară. 

- Lăsați masca să acționeze timp de 20 de minute.

- Spălați-vă părul cu un șampon ușor pentru rezultate mai bune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel