BENZYLPENICILLINUM - prospect

Foto: Pixabay
BENZYLPENICILLINUM - prospect. Acţiune: Antibiotic din grupa peniciline, cu spectru ce cuprinde bacterii G+, coci G-, spirochete, actinomicete; bactericid, prin inhibarea sintezei peretelui baterian. 

BENZYLPENICILLINUM - prospect

Denumirea comercială: PENICILINĂ G POTASICĂ, PENICILINĂ G SODICĂ, 

Prezentare: Pulbere pentru sluție injectabilă 

Indicații: Infecţii cu germeni sensibili: pneumonie, meningită cu pneumococ, endocardită cu streptococ viridans, meningococemie, meningită cu meningococ, in fecţii severe cu anaerobi, sifilis, actinomicoză, antrax, gangrenă gazoasă, tetanos, infecţii cu Listeria, sterilizarea purtătorilor de bacili difterici; profilactic, la bolnavii cu valvulopatii care suferă intervenţii dentare şi cu ocazia intervenţiilor pe intestin sau tractul genito-urinar. 

Contraindicații: alergie la penicilină

Atenție!: Folosirea în aplicaţii locale trebuie evitată. Prudenţă în Insuficenț cardiacă, Insuficiență renală. Poate interfera cu determinarea urobilinogenului şi a glucozei urinare. 

Reacții adverse: Reacţii alergice: urticarie, edem angioneurotic, febră, inflamaţii articulare, dermatită exfoliativă, şoc anafilactic. Suprainfecţii cu Proteus, Pseudomonas, Candida; convulsii, anemie hemolitică, leucopenie, trombocitopenie, nefropatii; reacţie Herxheimer, durere la locul injecției itramuscular. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel