BENZATHINI BENZYLPENICILLINUM - prospect

Foto: Pixabay
BENZATHINI BENZYLPENICILLINUM - prospect. Acţiune: Penicilină retard, cu spectru identic cu cel al benzilpenicilinei, însă cu activitate mai redusă decât aceasta din cauza concentraţiei plasmatice mai reduse; bactericid, prin inhibarea sintezei peretelui bacterian. 

BENZATHINI BENZYLPENICILLINUM - prospect

Denumirea comercială: MOLDAMIN

Prezentare: Pulbere pentru suspensie injectabilă 

Indicații: În infecţii cu germeni sensibili la benzilpenicilină, localizate: respirator, în sfera ORL şi stomatologică, cutanat, uro-genital, digestiv; în profilaxia infecţiei streptococice la bolnavii cu reumatism poliarticular acut şi în infecţia sifilitică. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Injecția inravenoasă poate produce accidente embolice sau reacţii toxice; injecția intraarterială poate produce necroză extinsă. Prudenţă la pacienţii cu tendinţă la retenţie hidrosalină. Atenţie în cazul asocierii cu: metotrexat, probenecid. Poate modifica rezultatele dozării glucozei prin metode care folosesc substanţe reducătoare. Atenţie în cazul utilizării în sarcină sau în perioada de alăptare. 

Reacții adverse: Manifestări alergice: urticarie, febră, eozinofilie, edem Quincke, excepţional şoc anafilactic. Tulburări digestive: greaţă, vărsături, diaree. Creşterea nivelului transaminazelor serice şi tulburări hematologice reversibile (anemie, trombocitopenie, leucopenie). La pacienţii cu Insuficiență renală poate determina tulburări nervos centrale (tulburări ale stării de conştienţă, mişcări anormale, crize convulsive). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel