Bebeluș cu COVID. Medic: s-a născut prematur; este în stare foarte gravă

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Un bebeluș de 4 zile, abia venit pe lume, a fost diagnosticat cu infecția COVID. Se află în stare gravă la Maternitatea din Suceava.

Un bebeluș, născut prematur în urmă cu 4 zile, se află în stare gravă la Maternitatea din Suceava. Este cel mai tânăr pacient bolnav de COVID. "În momentul de față este în stare foarte gravă, intubat și ventilat mecanic, în secția de neonatologie. Prognosticul este rezervat”, a precizat Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. Mama bebelușului are 22 de ani și a venit la Maternitate în stare gravă, cu o sarcină de 30 de săptămâni.

Aceasta a născut prin cezariană, iar bebelușul avea la naștere 1.270 grame. S-au făcut două teste, ambele au ieșit pozitive. Bebelușul a fost intubat deoarece are insuficiență respiratorie. Medicii mai precizează că au mai fost cazuri de mame pozitive cu COVID care au născut, dar bebelușii nu au avut virusul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel