Generația Z și tinerii Millennials...
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Lund, Suedia, susține că bebelușii în vârstă de șase luni își dau seama când adulții îi imită și îi percep ca fiind mai prietenoși. Mai precis, au zâmbit mai mult la un adult care i-a imitat decât la unul care nu a făcut asta.
Gabriela-Alina Sauciuc, cercetătoare la Universitatea Lund și autorul principal al studiului, a intrat în casele mai multor bebeluși și s-a jucat cu ei în patru moduri diferite: a imitat tot ceea ce au făcut bebelușii ca o oglindă sau ca o oglindă inversă, a imitat doar acțiunile trupești ale sugarilor păstrând un chip imobil sau a răspuns cu o acțiune diferită atunci când bebelușii au acționat.
Aceasta a afirmat că le-a văzut pe mame destul de surprinse văzându-și pruncii care se jucau bucuroși cu un străin: ”Arătând că sugarii în vârstă de 6 luni recunosc când sunt imitați și că imitația are un efect pozitiv asupra interacțiunii, începem să umplem acest decalaj. Mai trebuie să aflăm când exact imitația începe să aibă astfel de efecte, și ce rol joacă de fapt recunoașterea imitației pentru bebeluși", afirmă cercetătoarea, conform site-ului universității suedeze, unde a fost postat și un video cu reacțiile bebelușilor când sunt imitați.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...