Beatrice Mahler: sindromul „Long Covid” afectează mult mai multe organe, iar unul dintre ele este sistemul nervos

Dr Beatrice Mahler. Foto: Agerpres
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a vorbit despre forma de lungă durată a COVID-19, care afectează mult mai multe organe.

Dr. Beatrice Mahler, a explicat că unul dintre organele afectate de „long covid”, este sistemul nervos. „Nu se știe exact mecanismul”, a spus ea, menționând că sndromul post-viral se poate manifesta diferit de la o persoană la alta.

„Dacă vorbim de Covid, cred că suntem după un an și de când vorbim despre această boală, în momentul în care începem să descoperim ce lasă această boală în urmă și care sunt manifestările pe care le avem atunci când practic ne considerăm vindecați de Covid, și așa cum la început ne așteptam ca impactul și sechelele să fie predominant pulmonare, și într-adevăr ele există, nimeni nu le contestă, constatăm de la o lună, la alta, că sindromul „Long Covid”, practic, afectează mult mai multe organe. Unul dintre ele este sistemul nervos. Nu se știe exact mecanismul. Se ridică ipoteza tot mai des de existența acestei forme cronice de infecție, dar este în acest moment, din informațiile pe care le am eu, doar o ipoteză, sau sunt mecanisme imune care intervin și practic au o reacție încrucișată anticorpii care se produc cu diverse structuri ale organismului, și avem acest sindrom post-viral lung, care se poate manifesta divers de la o persoană, la alta”, a declarat Beatrice Mahler,  la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel