Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bețigașe de urechi, interzise. Unde nu se mai vând
12 oct, 20:04
În efortul de a limita folosirea materialelor plastice o regiune din Europa a interzis comercializarea de bețigașe din plastic cu bumbac, folosite pentru urechi și nas. Măsura a fost aprobată în Parlament.
Bețigașe de urechi  FOTO: pexels.com

Bețigașe de urechi. Vânzarea bețigașelor de urechi din bumbac și plastic a fost interzisă în Scoția. Motivul: combaterea poluării cu plastic. Măsura a primit girul Parlamentul luna trecută.

Roseanna Cunningham, secretară la Mediu, în Scoția, a declarat că este „mândră de faptul că guvernul scoțian a devenit prima administrație britanică care a interzis bețigașele de urechi din bumbac și plastic. (...) Această interdicție se bazează pe lucrări deja în curs de abordare a culturii îndepărtate a Scoției și vom continua să luăm măsuri asupra altor obiecte problematice în următorii ani, ca parte a eforturilor noastre de a reduce materialele plastice dăunătoare și obiectele de unică folosință, de a ne proteja mediul și de a dezvolta o economie circulară înfloritoare".

Oficialul scoțian a mai precizat că societatea „trebuie să lucreze împreună pentru a reduce, reutiliza și recicla ca să asigure un viitor durabil pentru generațiile actuale și viitoare", potrivit The Independent.

Bețigașe de urechi, interzise. Măsură lăudată de activiști

Mai mulți activiști de mediu din cadrul Marine Conservative Society au salutat gestul autorităților. Aceștia au curățat în jur de 150.000 de bule de plastic din bumbac de pe plajele din Scoția în ultimul sfert de secol. Catherine Gemmell, ofițerul de conservare din organizație, a declarat că regulamentul este un „câștig fantastic" pentru „mări și animale sălbatice" din Scoția.

Directorul WWF Scoția, Lang Banks, a declarat că interdicția este „o veste grozavă pentru viața sălbatică" întrucât „bețigașele pentru urechi sunt unele dintre cele mai omniprezente forme de poluare marină, astfel încât interdicția este un pas foarte binevenit și unul pe care sperăm ca alte țări să îl urmeze".

Aproximativ 4,7 miliarde de paie de plastic și 1,8 miliarde de bețigașe de urechi sunt folosite anual în Anglia.


Ştiri Recomandate

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici
Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste
Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent
Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate
Colangita biliară primitivă, dezbatere în direct la DC Medical
Mai multe antibiotice orale, mai mare riscul de Parkinson
Coșmaruri, 7 declanșatoare comune pentru visele urâte
Comentarii