Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Bețigașe de urechi, interzise. Unde nu se mai vând
12 oct 2019 / 20:04
În efortul de a limita folosirea materialelor plastice o regiune din Europa a interzis comercializarea de bețigașe din plastic cu bumbac, folosite pentru urechi și nas. Măsura a fost aprobată în Parlament.
Bețigașe de urechi  FOTO: pexels.com

Bețigașe de urechi. Vânzarea bețigașelor de urechi din bumbac și plastic a fost interzisă în Scoția. Motivul: combaterea poluării cu plastic. Măsura a primit girul Parlamentul luna trecută.

Roseanna Cunningham, secretară la Mediu, în Scoția, a declarat că este „mândră de faptul că guvernul scoțian a devenit prima administrație britanică care a interzis bețigașele de urechi din bumbac și plastic. (...) Această interdicție se bazează pe lucrări deja în curs de abordare a culturii îndepărtate a Scoției și vom continua să luăm măsuri asupra altor obiecte problematice în următorii ani, ca parte a eforturilor noastre de a reduce materialele plastice dăunătoare și obiectele de unică folosință, de a ne proteja mediul și de a dezvolta o economie circulară înfloritoare".

Oficialul scoțian a mai precizat că societatea „trebuie să lucreze împreună pentru a reduce, reutiliza și recicla ca să asigure un viitor durabil pentru generațiile actuale și viitoare", potrivit The Independent.

Bețigașe de urechi, interzise. Măsură lăudată de activiști

Mai mulți activiști de mediu din cadrul Marine Conservative Society au salutat gestul autorităților. Aceștia au curățat în jur de 150.000 de bule de plastic din bumbac de pe plajele din Scoția în ultimul sfert de secol. Catherine Gemmell, ofițerul de conservare din organizație, a declarat că regulamentul este un „câștig fantastic" pentru „mări și animale sălbatice" din Scoția.

Directorul WWF Scoția, Lang Banks, a declarat că interdicția este „o veste grozavă pentru viața sălbatică" întrucât „bețigașele pentru urechi sunt unele dintre cele mai omniprezente forme de poluare marină, astfel încât interdicția este un pas foarte binevenit și unul pe care sperăm ca alte țări să îl urmeze".

Aproximativ 4,7 miliarde de paie de plastic și 1,8 miliarde de bețigașe de urechi sunt folosite anual în Anglia.


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri