Băuturile care îți cresc tensiunea: cum eviți să faci hipertensiune
26 iul, 18:33
Pe caniculă parcă am bea ceva rece. Dar anumite băuturi cresc riscul de hipertensiune. Iată ce trebuie să eviți și de ce:  
Alcool  FOTO: pexels.com

Băuturile în cauză sunt cele care conțin alcool. Puteți reduce riscul de hipertensiune evitând sau limitând alcoolul? Experții și studiile realizate de ei arată că da! Dacă aveți hipertensiune arterială, reducerea cantității consumate de alcool poate fi o parte importantă a tratamentului.

Iată de ce trebuie să le aviți: 

Consumul de alcool crește tensiunea arterială, chiar dacă nu ești un băutor serios, arată un studiu din 2019 (link direct), publicat în Journal of the American College of Cardiology și un altul din 2017 (link direct studiu), publicat în The Lancet. 

Chiar și atunci când consumi ocazional trei băuturi în timpul unei mese sau la o petrecere asta poate provoca o creștere temporară a tensiunii arteriale, arată experții de la Asociația Americană a Inimii (link direct). Iar dacă ești un băutor obișnuit - bei două băuturi sau mai multe în fiecare zi - îți poți crește riscul de hipertensiune arterială pe termen lung, arată primul studiu enunțat (din 2019, link direct).

Hipertensiunea este ceva pe care cu siguranță vrei să îl evitați. Este numită ucigașul tăcut. Chiar și atunci când nu provoacă niciun simptom, îți crește riscul de infarct mortal sau de accident vascular cerebral. De asemenea, poate provoca pierderea vederii și insuficiență cardiacă ori renală. 

Evitarea alcoolului poate reduce riscul de hipertensiune arterială, iar reducerea cantității consumate vă poate ajuta să tratați hipertensiunea notează aceiași experți de la American Heart Association (Asociația Americană a Inimii).


Ştiri Recomandate

Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri