Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Băuturi nesănătoase, cu mult zahăr. Prima țară din lume care interzice reclamele pentru ele
12 oct 2019 / 19:21
O țară din Asia va deveni prima din lume care va interzice reclamele la băuturile răcoritoare, cu conținut ridicat de zahăr.
Băuturile îndulcite cu zahăr nu ar face bine inimii, susține un studiu din SUA

Băuturi nesănătoase. Ministrul Sănătății din Singapore, Edwin Tong, a declarat că statul asiatic va interzice anunțurile la băuturile răcoritoare, nesănătoase, cu conținut ridicat de zahăr, decizie luată după o consultare publică. Noua măsură va afecta sucurile, iaurturile și cafeaua instant. Ministerul Sănătății din Singapore susține că va continua să adune reacții din partea consumatorilor și industriei în următoarele câteva luni, înainte de a anunța detalii suplimentare despre implementarea măsurii anul viitor.

Pe lângă interdicția publicitară, autoritățile au precizat că producătorii de băuturile zaharoase vor trebui să afișeze o etichetă nutrițională pe ambalaj, codată în culori, ca să arate calitatea nutrițională și conținutul de zahăr. Se discută posibilitatea introducerii unei accize sau chiar a unei interdicții directe a băuturilor cu conținut ridicat de zahăr, potrivit CNN.

În consultarea publică lansată, peste 70% dintre respondenții săi au susținut instituirea unor reglementări publicitare pentru a influența alegerile consumatorilor. Ministerul a cerut producătorilor de băuturi răcoritoare să își modifice produsele și să ofere opțiuni mai sănătoase. Într-o declarație pentru CNN, filiala din Singapore a Coca-Cola a salutat noile măsuri pentru reducerea aportului de zahăr și a spus că se așteaptă ca acestea să aibă „un impact minim" asupra portofoliului companiei.

Băuturi nesănătoase. Cifrele Organizației Mondiale a Sănătății

E cunoscută asocierea dintre consumul mare de băuturi zaharoase și riscul de a dezvolta obezitate și boli cronice ca diabetul și afecțiunile cardiace. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că persoanele care consumă în mod regulat una-două băuturi zaharoase pe zi au 26% mai multe șanse de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 decât cele care le consumă rar. Se estimează că prevalența obezității la nivel mondial are aproape triplat din 1975.

În Singapore, confruntat cu o populație îmbătrânită, rata de obezitate a crescut din 199, iar potrivit Fundației Internaționale pentru Diabet, aproape 1 din 7 adulți din populația sa au avut diabet în 2017.


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Afișul dezbaterii online
  LIVE
Tehnologia 5G, ce efecte ar putea avea asupra sănătății
Bani pentru bolnavii de TBC. Ce sumă a aprobat Guvernul
Diabet
EXCLUSIV
Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate
Austria, restricții pentru cei care vin din România
Hepatita C: cine ar trebui să facă testul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri