Te pregătești pentru prima ta...
Elena Gheorghe și-a creat o rutină cotidiană, care a ajutat-o să treacă peste o problemă ce i-a dat multă vreme bătăi de cap, iar acum ”culege roadele”, bucurându-se de un corp de invidiat, dar și de o viață sănătoasă.
”Dimineața mea începe cu un pahar de apă cu lămâie pe care o beau pe stomacul gol, apoi mă răsfăț cu alimentul meu favorit din meniu. Este vorba despre un smoothie din țelină care m-a ajutat enorm cu refluxul gastric, o afecțiune ce mi-a dat mari bătăi de cap și, în plus, sucul îmi dă multă energie, iar sistemul meu imunitar este mai puternic. Sucul de țelină este, după cum se știe, o porție de sănătate curată.
S-a constatat că vindecă acneea, reduce balonarea, ajută la menținerea greutății și a unui sistem digestiv sănătos și, mai mult decât atât, este un adjuvant în tratarea eczemelor și psoriazisului. Ziua mea începe, invariabil, cu poțiunea despre care v-am povestit”, a declarat Elena Gheorghe pentru VIVA!
Elena Gheorghe nu se mulțumește doar cu acest smoothie, ci și-a îndreptat atenția și spre partea de activitate fizică, pe care încearcă să o pună în aplicare în fiecare zi, susținând că este o activitate importantă pentru ea.
”Fac zilnic sport pentru că e important pentru mine. Fiecare dintre noi trebuie să facă sport, să meargă la sală sau să dea o tură cu bicicleta prin parc. E benefic să alergăm, să facem mișcare, să scăpăm astfel de griji și de probleme.
Să ne ocupăm de noi cel puțin jumătate de oră pe zi și să facem mișcare. Eu merg la sală, unde fac exerciții cardio, dar și o mulțime de abdomene. Iubesc să înot și vă garantez că sportul este cel mai bun remediu antistres”, mai spune Elena Gheorghe.
Refluxul gastroesofagian este numit și reflux acid sau regurgitare acidă și reprezintă o afecțiune digestivă care poate fi întâlnită atât la adulți, cât și la copii. Acesta necesită tratament adecvat, dar mai ales abordarea unui stil alimentar echilibrat. Netratată, afecțiunea provoacă, pe lângă disconfort, o serie de complicații de sănătate.
Refluxul gastroesofagian apare atunci când conținutul stomacului se întoarce înapoi în esofag. În mod normal, sfincterul esofagian, cel care desparte esofagul de stomac, se deschide doar în timpul înghițirii pentru a permite alimentelor să ajungă în stomac.
În momentul în care acesta se deschide aleator, ceea ce înseamnă că sfincterul se relaxează un timp îndelungat, apar problemele de reflux gastroesofagian. Astfel, alimentele și sucul gastric urcă în esofag și provoacă arsuri.
Este vorba despre Apio, plantă bogată în sodiu bioactiv care conține 95% apă și are foarte puține calorii.
Sucul făcut din această plantă, consumat pe stomacul gol, este considerat de specialiști unul din cele mai bune sucuri naturale antiinflamatoare şi tonice pentru sănătate.
Ce este Apio? Cum faci sucul de Apio
Apio este denumirea comercială, provenită din spaniolă, pentru tulpina de țelină de pețiol. Tulpinile de apio sunt crocante și au gust de țelină.
Rețeta sucului este cât se poate de simplă și rapidă. Iei tulpinile țelinei, le speli bine și apoi le adaugi într-un blender fără a adăuga alte ingrediente.
Sucul obținut se consumă ca atare și are rezultate spectaculoase în organism.
Conținutul caloric al sucului este scăzut, având 16 calorii/100g, motiv pentru care este consumat în timpul dietelor de slăbire. Citește mai departe AICI.
Sucul din frunzele de țelină (apio) are o serie de beneficii pentru sănătate.
- reduce balonarea
- vindecă acneea
- adjuvant în tratarea eczemelor și psoriazis
- anti-inflamator
- suport în menţinerea greutății
- ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos
- susține nivelul colesterolului
- reduce riscul apariției ulcerului
- luptă împotriva bacteriilor și a virsului Epstein-Barr.
Vezi și: Monica Anghel, DIETĂ. Cum a slăbit 30 de kilograme în 15 luni
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Te pregătești pentru prima ta...
Iubești condimentele sau te-ai...
Te-ai întrebat vreodată de ce apar...
Cât de pregătit este sistemul medical...
Acest tratament al cancerului hepatic...
Diabetul de tip 2 este o afecțiune...
Ce alegi între RMN și CT? Într-o lume...
Acest test banal îți arată cât de...