Băutura care previne deteriorarea celulelor și protejează inima și memoria. Cum să prepari acest remediu naturist acasă

lapte de aur Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Descoperă numeroasele beneficii ale acestui amestec bogat în vitamine și antioxidanți.

Laptele de aur, o băutură tradițională indiană preparată cu turmeric, scorțișoară, ghimbir și alte condimente, este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și prevenirea deteriorării celulelor. Se prepară prin încălzirea laptelui nonlactaceutic cu aceste condimente, care conțin adesea antioxidanți sau proprietăți antiinflamatorii. Acest articol oferă informații despre prepararea laptelui auriu și despre beneficiile acestuia.

Cum îl prepari

Vei avea nevoie de: 

- 1/2 ceașcă de lapte fără lapte, cum ar fi laptele de cocos sau de migdale

- 1 linguriță de turmeric

- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță de pudră de ghimbir

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat (opțional)

- 1 linguriță de miere

Ingredientele se combină într-o oală, apoi se fierb și se lasă la foc mic timp de 10 minute, până când se parfumează. După ce se servește, amestecul se strecoară pentru a îndepărta condimentele și se păstrează la frigider timp de până la 5 zile. Poate fi găsit online, în magazinele naturiste și în unele magazine alimentare.

Vezi și: Păstârnacul, bogat în fibre și sărac în calorii. Ajută la slăbit în timp ce îmbunătățește funcția imunitară

Beneficiile sale sunt următoarele:

Reduce inflamația

Laptele de aur, obținut din ghimbir, scorțișoară și turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la prevenirea sau gestionarea unor afecțiuni precum bolile de inimă, cancerul, artrita, boala Alzheimer și sindromul metabolic.

S-a constatat că un consum de 500 mg de curcumină, componenta activă din turmeric, este la fel de eficient ca și administrarea a 50 mg dintr-un medicament obișnuit pentru artrită în reducerea inflamației.

Previne deteriorarea celulelor

Efectele antioxidante ale curcuminei sunt, de asemenea, prezente. Există o serie de studii care au demonstrat că antioxidanții pot ajuta la vindecarea leziunilor celulare și la scăderea riscului unei varietăți de afecțiuni.

Un exemplu este un studiu care a fost realizat în 2015 și care a descoperit că antioxidanții din alimente și condimente au avut un efect benefic asupra gradului de degradare a celulelor.

Vezi și: Plantele care produc oxigen pe timp de noapte. Decorează-ți dormitorul cu ele pentru un somn mai bun

Este benefic pentru sistemul osos

Lapte îmbogățit pe bază de plante, cum ar fi laptele de cocos, este bogat în vitamina D și calciu, esențiale pentru sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, iar vitamina D ajută la absorbția acestuia din alimente, potrivit MedicalNewsToday.

Oamenii au tendința de a prepara laptele de aur folosind lapte fără lactoză, cum ar fi laptele de cocos. Din acest motiv, oamenii ar trebui să se asigure că găsesc versiuni îmbogățite care conțin nutrienți suplimentari pentru a obține acest beneficiu.

Susține funcția cerebrală și îmbunătățește memoria

Rezultatele unor studii anterioare au arătat că turmericul poate contribui la îmbunătățirea funcției cerebrale; cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare mai actuale pentru a confirma în mod corespunzător că turmericul este util.

O cercetare, de exemplu, a investigat impactul pe care îl are scorțișoara asupra conservării anumitor proteine care sunt asociate cu boala Parkinson. Aceste proteine oferă protecție împotriva semnelor bolii Alzheimer, care includ tremurături și pierderi de memorie.

Este nevoie de mai multe cercetări pe oameni pentru a demonstra complet cât de eficientă este scorțișoara pentru îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, în ciuda faptului că studiul a demonstrat rezultate încurajatoare.

Foto: Freepik @liudmyla_yaremenko

Previne bolile cardiovasculare

Laptele de aur conține trei ingrediente majore care pot reduce riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, studiile sunt limitate, iar cantitatea fiecărui ingredient ar putea să nu demonstreze pe deplin beneficiile. Un studiu a constatat că administrarea de curcuminoide a redus rata de incidență a evenimentelor de infarct miocardic după operația de bypass coronarian de la 30% la 13%. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări.

Poate reduce riscul de cancer

Studii mai vechi sugerează că ghimbirul, scorțișoara și curcumina pot reduce riscul de cancer. Cu toate acestea, majoritatea studiilor sunt limitate, fiind bazate pe eprubete și nu sunt definitive. Este puțin probabil ca aceste cantități mici din aceste condimente în laptele auriu să aibă un impact asupra riscului de cancer, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru rezultate definitive.

Scade glicemia

Cercetările sugerează că laptele de aur poate reduce nivelul de zahăr din sânge, similar cu reducerea riscului de cancer. Un studiu dublu-orb controlat cu placebo din 2017 a constatat că ghimbirul poate ajuta la reducerea glicemiei la post la persoanele cu diabet de tip 2. Studiul a împărțit 50 de participanți în două grupuri, unul luând 2.000 mg de ghimbir pe zi, iar celălalt un placebo. Rezultatele au arătat că ghimbirul a redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge la post.

Fortifică sistemul imunitar

Laptele de aur este folosit în mod obișnuit pentru a combate boli comune, cum ar fi răceala, proprietățile antibacteriene, antivirale și antifungice ale curcuminei fiind benefice. Ghimbirul și scorțișoara sunt, de asemenea, remedii casnice comune pentru răceli și gripe.

Ajută digestia

Pe lângă beneficiile meționare mai sus, ghimbirul ajută digestia. Un studiu a constatat că ghimbirul este eficient și cu risc scăzut în reducerea simptomelor la pacienții cu greață indusă de chimioterapie.

Îmbunătățește starea de spirit

Persoanele care consumă zilnic curcumină pot experimenta o îmbunătățire a stării lor de spirit, potrivit cercetărilor care au fost adunate.

Potrivit rezultatelor unui studiu limitat care a inclus 60 de participanți, utilizarea suplimentelor de curcumină poate fi capabilă să ajute la ameliorarea simptomelor celor care suferă de o boală depresivă severă. Acele persoane care luau curcumină în plus față de medicamentele antidepresive au avut cea mai substanțială îmbunătățire.

Autorii studiului au mai spus că rezultatele nu au îndeplinit criteriile de semnificație statistică, ceea ce înseamnă că sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua eficacitatea tratamentului și dozele adecvate.

Laptele de aur oferă numeroase beneficii pentru sănătate și riscuri minime, cu excepția potențialelor alergii. Acesta poate fi preparat acasă sau poate fi achiziționat din magazine, dar în ciuda beneficiilor sale, nu trebuie considerat un substitut pentru tratamentele medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel