Barurile și cafenelele se închid la ora 23.00, începând de luni: vezi unde s-a luat această decizie
27 sep, 11:18
Barurile și cafenelele se vor închide la ora 23 începând de luni. Autoritățile regionale din Bruxelles au decis asta din cauza numărului mare de infecții din ultima perioadă.
Baruri, cafenele  FOTO: pexels.com

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la orele 23:00 începând de luni, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale belgiene, în cadrul noilor măsuri de frânare a răspândirii pandemiei de coronavirus. Această închidere anticipată a localurilor de consum de alcool nu vizează şi restaurantele, a declarat un purtător de cuvânt al responsabilului executiv regional, Rudi Vervoort, la încheierea unei reuniuni de criză, notează agerpres.ro.

Toate celelalte centre de vânzare de băuturi sau de alimente vor trebui să închidă la ora locală 22:00, iar consumul de alimente va fi interzisă în pieţe, a precizat purtătoarea de cuvânt, Nancy Ngoma. Primarii au decis, de asemenea, întărirea controalelor şi interzicerea adunărilor de peste 10 persoane pe căile publice, mai ales după închiderea localurilor.

De asemenea, miercuri, executivul regional a anunţat că purtarea măştilor nu mai este obligatorie în exterior peste tot la Bruxelles începând cu 1 octombrie. Obligativitatea purtării măştilor sanitare a fost impusă la 12 august pe teritoriul regiunii Bruxelles indiferent de loc şi de orar, o măsură care a suscitat ample critici.

Purtarea măştilor rămâne obligatorie în zonele foarte frecventate şi acolo unde nu este posibilă respectarea distanţării fizice. Masca este, de asemenea, obligatorie în zonele comerciale şi în spaţiile exterioare comune din preajma şcolilor.

Între 16 şi 22 septembrie, 10.785 noi cazuri au fost diagnosticate în Belgia, dintre care 22% la  Bruxelles. Belgia, o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, însumează 110.976 cazuri de COVID-19 şi 9.969 de decese, una dintre cele mai mari rate de mortalitate din Europa.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri