Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Banii pentru citostatice de tip cost-volum s-au terminat, anunță CJAS Brăila
20 sep, 19:10
Banii alocaţi pentru achiziţionarea medicamentelor oncologice de tip cost-volum s-au terminat în județul Brăila, după cum a anunțat CJAS. Acestea sunt citostatice mai scumpe şi mai eficiente decât cele clasice. 
Banii pentru citostatice de tip cost-volum s-au terminat în județul Brăila

Citând o informare a CJAS Brăila, agerpres.ro arată că în acest moment bugetul alocat programelor de sănătate ajunge doar până în luna octombrie, "întrucât în fila de buget primită de la CNAS pe 27.06.2019 s-a alocat credit de angajament iniţial doar pentru trimestrul al III-lea, iar recent, prin fila de buget din 30.08.2019, s-au mai alocat sume pentru încă o lună".

„Se observă că la medicamentele de tip cost-volum oncologice, care sunt medicamente citostatice scumpe şi mai eficiente decât citostaticele clasice, pentru care se încheie contracte separate şi se alocă buget separat de către CNAS, situaţia este mai gravă, întrucât creditul de angajament alocat a fost deja epuizat la începutul lunii. Conform indicaţiilor pe care le avem de la CNAS, prin adresa 21976/12/09/2019 am solicitat suplimentare de credit de angajament pentru acest tip de medicamente, în valoare de 2.000.000 lei, care să ajungă până la finele anului”, se arată în informarea CJAS Brăila.

Aproape 1.500 de bolnavi oncologici în județ

În prezent, în Brăila, sunt 1.465 bolnavi cu afecţiuni oncologice, costul mediu trimestrial pe bolnav tratat fiind de 6.369 de lei, iar numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice care au nevoie de medicamente în baza contractelor cost-volum este de 25, pentru care este necesar un cost mediu trimestrial pe bolnav tratat de 74.078 de lei.

Derularea programelor de sănătate în judeţul Brăila se face prin intermediul a 41 de furnizori de servicii farmaceutice, care au 125 de farmacii cu circuit deschis şi prin cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii