Bananele se coc mai repede când sunt puse lângă portocale. Explicația

Portocale FOTO: pixabary
Profesorul Dan Vodnar explică, pe rețelele sociale, de ce bananele se coc mai repede când sunt puse lângă portocale. 

Bananele se coc mai repede când sunt depozitate lângă portocale deoarece acestea din urmă eliberează un gaz care le ajută în procesul de maturare.

”#Știați că

Bananele se coc mai repede dacă sunt depozitate lângă portocale? Atunci când legumele și fructele încep să se coacă eliberează un gaz natural denumit etilenă, care le ajută în procesul de maturare.

Anumite fructe și legume eliberează o cantitate mai mare de etilenă, așa cum sunt portocalele. Astfel, bananele verzi depozitate alături de portocale se vor coace mai repede”, notează acesta pe Facebook.

BANANE

Bananele sunt cele mai populare fructe de pe glob și au numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

* bogate în nutrienți - bananele sunt o sursă excelentă de vitamina B6 cu 25% din aportul zilnic recomandat. Oferă aproximativ 10% din recomandările tale zilnice pentru potasiu, vitamina C și mangan. Bananele nu conțin în mod natural grăsimi, colesterol și sodiu, ceea ce le face un plus inteligent pentru orice dietă, împreună cu alte alimente sănătoase.

* prietenoase cu dieta - o banană medie are 110 de calorii și oferă 30 de grame de carbohidrați și 3 grame de fibre. Fibrele din banane ajută la încetinirea digestiei pentru a ajuta la ținerea sub control a foamei și a poftei. Pe lângă fibre, bananele conțin amidon rezistent, un tip de carbohidrați care oferă beneficii pentru sănătatea digestivă și vă ajută să vă mențineți sătul mai mult timp. (Cu cât banana este mai verde, cu atât amidonul este mai rezistent). 

* tensiunea arterială - ca o sursă excelentă de potasiu, o banană medie are 422 de miligrame de potasiu, fără sodiu. Potrivit Asociației Americane a Inimii, consumul de alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale. Raportul ridicat de potasiu la sodiu ajută la neutralizarea efectelor de creștere a tensiunii arteriale ale sodiului în dieta dumneavoastră.

* proprietăți antimicrobiene și antivirale - bananele conțin proteine ​​specifice care au proprietăți antimicrobiene și antivirale. Mulți compuși bioactivi din banane, cum ar fi acidul ferulic, lupeolul și leptina, au fost identificați ca activități antimicrobiene ale unor părți ale plantei de banane. Mai multe puteți citi AICI.

PORTOCALE

Ca toate citricele, portocalele au un conținut scăzut de calorii, în timp ce sunt bogate în vitamina C și fibre. Sunt, de asemenea, foarte sățioase. De fapt, portocalele sunt de patru ori mai sățioase decât un croissant și de două ori mai sățioase decât un baton de muesli. La fel ca celelalte, avantajele portocalelor vin din consumul fructului întreg nu din cel al sucului. Prin urmare, dacă încerci să slăbești, poate fi mai bine să mănânci portocale decât să bei suc de portocale. 

Sucul de portocale este lăudat și de nutriționiști. Marsha McCulloch subliniază că este încărcat cu vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți. Un pahar de suc de portocale (150 ml) ne oferă mai mult de două treimi din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. Singura problemă? Conținutul său ridicat de zahăr. Pentru Elodie Gennarino, crono-nutriționist și Alexandra Melin, dietetician-nutriționist, apa rămâne esențială dimineața, pe stomacul gol. 

„Corpul trebuie rehidratat după o noapte fără apă, iar sucul de portocale poate părea agresiv pentru organism, la câteva minute după ce te-ai dat jos din pat.”, explică specialiștii. Potrivit lui Elodie Gennarino, "grăsimile și zahărul provoacă colesterolul”. Mai multe puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel