Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Locul din casă în care nu are ce să caute câinele. Potrivit veterinarilor, există o încăpere în casă în care nu ar trebui să lăsați niciodată animalul de companie să intre. Veterinara Rachel Barrack a avertizat că aceasta este baia sau orice loc din apropierea toaletei.
Ea a explicat că toți câinii, în special cei de talie mare, ar trebui să fie ținuți la distanță, indiferent de cât de curioase sunt.
”Vasele toaletelor nu conțin apă curată, potrivită pentru consumul câinelui sau pisicii dvs. Închideți capacul astfel încât câinele de talie mare să nu poată accesa vasul”, a explicat medicul veterinar Rachel Barrack, potrivit Daily Mail.
Veterinara a avertizat că, pe lângă problema apei contaminate, multe băi sunt curățate cu produse chimice toxice care pot fi fatale animalelor de companie. Ea a adăugat că articolele de uz casnic obișnuite ar putea fi dăunătoare și le-a îndemnat pe oameni să păstreze produsele de igienă și de curățare la distanță de animalele de companie.
De asemenea, a sfătuit oamenii să curețe băile cu produse prietenoase cu animalele de companie și non-toxice. Comentariile ei au fost susținute de Ivan Ivanov de la End of Tenancy Cleaning din Londra.
El a declarat că produsele de curățare populare pun animalele de companie în pericol de probleme grave de sănătate. Potrivit datelor colectate de End of Tenancy Cleaning, multe produse de uz casnic ar putea reprezenta un pericol. Acestea includ tablete pentru mașina de spălat vase, produse de curățare a cuptorului, clor și chiar produse de spălare a rufelor.
Produsele de curățat podele pot fi periculoase pentru animalele de companie, în special dacă le ling. Acest lucru este o problemă în special în cazul soluțiilor pe bază de amoniac, care pot provoca iritații și arsuri chimice la nas și labele animalelor.
Produsele de spălare foarte concentrate pot rămâne pe fibre și pot provoca iritații la animalele de companie. El a îndemnat oamenii să folosească produse fără parfum, deoarece acestea ar fi mai prietenoase cu animalele de companie.
Vezi și: Alimentele care pot duce la obezitate. Greșeala pe care o faci te poate costa sănătatea
Aceste avertismente vin după ce un expert a sfătuit și proprietarii de animale de companie să limiteze cantitatea de apă de la robinet ”dăunătoare” băută de pisici și câini. Gene Fitzgerald, care lucrează pentru Best Osmosis Systems, a dezvăluit că apa din casele noastre ar putea ”otrăvi treptat” animalele noastre.
Expertul în tratarea apei a afirmat că apa ar putea fi periculoasă pentru animale din cauza elementelor dizolvate în ea.
”Apa dură conține niveluri ridicate de calciu și/sau magneziu. Pentru animalele de companie, acest lucru poate fi dăunător. Dacă un câine bea prea multă apă dură pentru o perioadă îndelungată, pot dezvolta afecțiuni precum infecții ale căilor urinare și/sau vezicii urinare, cistită, obstrucție urinară, cristalurie și formare de pietre”, a spus gene Fitzgerald.
El a adăugat că apa dură poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate în rândul animalelor, cum ar fi problemele dermatologice, precum și probleme digestive și dentare.
Totul depinde de calitatea apei de la robinet din zona în care locuiți, deoarece unele tipuri sunt absolut potrivite pentru a fi consumate de animalele de companie.
Animalele de companie mai mici cu afecțiuni de sănătate preexistente sunt mai susceptibile să aibă probleme de sănătate din cauza apei dure. Există diverse instrumente online pentru verificarea nivelului de duritate a apei din zona dvs.
Cu toate acestea, expertul a sugerat că cea mai bună soluție este să oferiți animalelor de companie apă filtrată de la robinet. Deoarece calitatea apei variază în întreaga țară, este greu de spus ce este cel mai bun lucru de făcut. Dacă sunteți îngrijorați, puteți contacta compania dvs. de apă pentru a primi o evaluare a calității apei sau puteți discuta cu un veterinar.
Bruceloza. Acesta este o boală bacteriană care cauzează o boală asemănătoare gripei la oameni. Deși rară, poate fi transmisă prin contact cu animale care poartă bacteria, inclusiv câinii, potrivit Healthline.
Este important de menționat că puteți dezvolta bruceloza chiar dacă contactul cu un câine purtător de bacterii a avut loc cu luni în urmă. Dacă vă îmbolnăviți de această boală, simptomele pot apărea într-un interval de timp cuprins între 1 săptămână și 2 luni. De obicei, bruceloza este tratată cu antibiotice odată ce este diagnosticată.
Campylobacterioza. Această infecție bacteriană se poate transmite la oameni prin contact cu fecale provenite atât de la câini, cât și de la pisici care poartă bacteriile.
Rabia: Rabia este o boală virală gravă care afectează sistemul nervos și poate fi transmisă oamenilor prin mușcătura unui câine infectat. Este mortală dacă nu este tratată rapid.
Leptospiroza: Leptospiroza este o boală bacteriană care poate fi transmisă oamenilor prin contactul cu urina câinilor infectați. Această boală poate provoca simptome variate, de la febră și dureri musculare la complicații mai grave.
Vezi și: Ce să faci și ce să nu faci după ce te-ai operat. Sănătatea ta este o prioritate
Boala Lyme: Această boală este transmisă de căpușe care sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia burgdorferi. Câinii pot fi gazde pentru căpușe și pot transfera bacteriile acestora oamenilor. Boala Lyme poate provoca simptome precum febră, dureri articulare și erupții cutanate.
Tularemia: Tularemia este o boală bacteriană rară, dar gravă, care poate fi transmisă de câini. Aceasta poate provoca febră, dureri musculare și alte simptome.
Toxocaroza: Toxocaroza este o infecție cu viermi intestinali, iar oamenii se pot infecta prin contact cu fecalele contaminate cu ouă de viermi. Câinii sunt purtători potențiali ai acestor viermi.
Stafilococi și streptococi: Anumite bacterii din aceste grupuri pot cauza infecții la câini, iar în unele cazuri, pot fi transmise oamenilor prin contact direct sau indirect cu animalele infectate.
Este important să mențineți câinii sănătoși și să acordați atenție regulilor de igienă pentru a minimiza riscul de transmitere a acestor boli. Îngrijirea medicală regulată a animalelor de companie și prevenirea purtătorilor de căpușe și purici pot contribui la protejarea sănătății lor și a oamenilor din jur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...