Avertizare OMS: 1 din 5 oameni de pe glob va suferi de cancer

Cancerul
Organizația Mondială a Sănătății susține că unul din 8 bărbaţi şi una din 11 femei își pierd viața din cauza cancerului.  

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susține că, anul acesta, cancerul a răpus aproximativ 10 milioane de decese. Într-o informare a Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), structură a OMS, se arată că 19,3 milioane de oameni au fost diagnosticate cu COVID anul acesta și că unul din 8 bărbaţi şi una din 11 femei mor din cauza bolii. 

Tipul de cancer aflat în top este cel pulmonar (18%), secondat de cel colorectal (9,4%), hepatic (8,3%), de stomac (7,7%) şi de sân (6,9%). Raportul Agenției amintite mai susține că cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la nivel mondial, scrie RTV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel