Avertismentul OMS privind măsurile din maternități: reduce stresul părinților provocat de COVID

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Contactul fizic dintre părinți și bebeluș nu ar trebui interzis, chiar dacă părinții au infecția COVID, susține OMS.

Reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) avertizează că restricțiile impuse în maternități ca să blocheze răspândirea COVID ar reprezenta un risc pentru viața copiiilor născuţi prematuri. Prezicarea OMS vine după ce mai multe state europene au interzis contactul fizic între părinţi şi bebeluşi. OMS subliniază că beneficiile medicale ale acestui contact pentru născuţii prematur depăşesc cu mult riscul reprezentat de infecția COVID.

Ținerea la piept a copilului nu numai că măreşte şansele de supravieţuire pentru bebeluşii prematuri, ci „va reduce, de asemenea, stresul părinţilor provocat de COVID”, a afirmat expertul OMS, Ornella Lincetto. Specialiștii OMS recomandă în cazul prematurilor şi al nou-născuţilor cu greutate scăzută să fie pus direct pe pieptul mamei sau al tatălui cât mai multe ore pe zi, potrivit B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel