Avertismentul medicului Emilian Imbri: cei care ajung la ATI sunt nevaccinați, și tineri

Dr Emilian Ioan Imbri  Foto: ASSMB
Medicul Emilian Imbri a atenționat că toți cei internați la ATI sunt pacienți nevaccinați împotriva COVID.

Medicul și expertul în sănătate Emilian Imbri trage un semnal de alarmă că toți cei internați la Terapie Intensivă sunt români nevaccinați. Acesta a mai precizat că printre acești sunt și mulți tineri.

”Există deja, pe site-urile de specialitate, o informații cum că tulpina Delta este, pe lângă foarte contagioasă, este mult mai periculoasă decât ce am avut, Alpha. Toți cei care sunt, în prezent, în ATI, nu sunt vaccinați. Cei care ajung în ATI, și sunt și oameni tineri în ATI în momentul de față și este un semnal de alarmă. Informațiile care vin din zona medicală atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această tulpină”, a declarat medicul Emilian Imbri, arată Antena 3.

Epidemiologul Geza Molnar susține că nu se știu care sunt realele cifre ale îmbolnăvirilor COVID de pe glob, ci doar cele raportate. Acesta a mai afirmat că autoritățile din România nu respectă protocoalele medicale în campania de vaccinare. ”COVID-19 este o boală care are o mortalitate aparentă în întreaga lume de 3,2. Și spun aparentă pentru că nu se cunoaște în mod real câte infecții au existat și se calculează la numărul de infecții cunoscute. Pornind de la acest lucru, vaccinarea a 70% din populația globului nu va fi realizată niciodată”, afirmă epidemiologul Geza Molnar. 

Acesta se declară ”adeptul vaccinării corecte, pe bază de indicație și recomandare medicală personalizată și cu acceptarea informată a persoanei supuse acestui act medical”.

Preşedintele Joe Biden a salutat marţi, 3 august, cele peste 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 distribuite de Statele Unite în întreaga lume şi i-a îndemnat pe americanii încă nevaccinaţi să se vaccineze în faţa răspândirii rapide a variantei Delta. "Ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi", a afirmat preşedintele american într-un discurs la Casa Albă. "Experţii ne spun că vom vedea o creştere a cazurilor în următoarele săptămâni, o tragedie ce poate fi evitată cu uşurinţă", a adăugat preşedintele SUA.

"Vaccinând America şi contribuind la vaccinarea lumii, aşa suntem pe punctul de a învinge pandemia", a subliniat Joe Biden. SUA au distribuit 111.701.000 de doze în peste 60 de ţări, majoritatea prin intermediul iniţiativei internaţionale Covax, dar şi în colaborare cu parteneri precum Uniunea Africană sau Caricom (Comunitatea Caraibelor), a informat mai devreme Casa Albă. Mai mult decât "toate celelalte ţări împreună". "Este în interesul SUA să facă acest lucru. Virusul nu cunoaşte graniţe", a insistat preşedintele Biden, arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel