AVERTISMENT FDA: Nu folosiți IVERMECTINA pentru animale la oameni cu COVID-19! „Nu sunteți cai sau vaci!”

Ivermectina pentru cai e periculoasă pentru oameni. Avertismentul FDA. Foto: FDA
Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează oamenii să nu mai ia medicamente veterinare pentru a trata sau a preveni COVID-19 după ce a primit mai multe rapoarte despre pacienți care au fost spitalizați după auto-medicație cu ivermectină destinată cailor sau vacilor.

COVID-19. Trăim cu el de ceea ce uneori pare a fi dintotdeauna. Având în vedere numărul mare de decese care s-au produs din cauza bolii, poate că nu este surprinzător faptul că unii oameni se uită la tratamente neconvenționale, care nu sunt aprobate sau autorizate de Food and Drug Administration (FDA), notează agenția. 

„Vă rugăm să aveți grijă! Sarcina FDA este de a evalua cu atenție datele științifice despre un medicament pentru a fi siguri că este atât sigur, cât și eficient pentru o anumită utilizare, și apoi să decidă dacă îl aprobă sau nu. Utilizarea oricărui tratament pentru COVID-19 care nu este aprobat sau autorizat de FDA, cu excepția cazului în care face parte dintr-un studiu clinic, poate provoca vătămări grave. Se pare că există un interes tot mai mare pentru un medicament numit Ivermectină pentru a trata oamenii cu COVID-19. Ivermectina este adesea utilizată în SUA pentru tratarea sau prevenirea paraziților la animale. FDA a primit mai multe rapoarte de pacienți care au necesitat asistență medicală și au fost spitalizați după auto-medicație cu ivermectină destinată cailor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială a FDA (link direct)

„Nu sunteți un cal. Nu sunteți o vacă. Serios, voi toți! Opriți-vă!”, au scris pe contul FDA de Twitter sâmbătă, reprezentanții agenției, alături de o actualizare destinată consumatorilor care detaliază de ce medicamentul poate fi nesigur pentru oameni.

 

Ivermectina, care nu este un medicament antiviral, este utilizată în general pentru tratarea sau prevenirea paraziților la animale.

„Aceste medicamente pentru animale sunt adesea foarte concentrate, deoarece sunt utilizate pentru animale mari, cum ar fi caii și vacile, care pot cântări mult mai mult decât un om”, se arată în actualizarea FDA. „Asemenea doze mari pot fi extrem de toxice la om”.

Iată ce trebuie să știți despre Ivermectina

- FDA nu a aprobat Ivermectina pentru utilizare în tratarea sau prevenirea COVID-19 la om. Comprimatele de Ivermectină sunt aprobate la doze foarte specifice pentru unii viermi paraziți și există formulări topice (pe piele) pentru păduchi și afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea. Ivermectina nu este un antiviral (adică nu este un medicament pentru tratarea virușilor).

- Administrarea de doze mari din acest medicament este periculoasă și poate provoca daune grave.

- Dacă aveți o rețetă pentru ivermectină pentru o utilizare aprobată de FDA, obțineți-o de la o sursă legitimă și luați-o exact așa cum este prescrisă.

- Nu utilizați niciodată medicamente destinate animalelor pentru dvs. Preparatele de ivermectină pentru animale sunt foarte diferite de cele aprobate pentru oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel