Radiografiile și radiațiile din...
Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că a organizat echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic și evaluarea stării de sănătate a refugiaților din taberele organizate de DSU și asigurarea testării acestora pentru COVID-19.
„Ministerul Sănătății a organizat prin direcțiile de sănătate publică din județele de la frontiera cu Ucraina și județele învecinate cu acestea, echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic și evaluarea stării de sănătate a refugiaților din taberele organizate de DSU și asigurarea testării acestora pentru COVID-19", se arată în comunicatul MS.
Persoanele care vor avea nevoie de asistență medicală vor fi îndrumate către unitățile sanitare din zonă. De asemenea, comunicatul MS subliniază că accesul la servicii de sănătate pentru cetățenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetățenii români și se face pe baza convențiilor existente.
„Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul MS, a trimis deja în Ucraina prin punctul de frontieră Siret, antibiotice orale și injectabile pentru 5.000 pacienți. În prezent, Ministerul Sănătății centralizează cererile de echipamente și materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare. De asemenea, se întocmește lista de spitale în care vor primi asistență medicală răniții ucrainieni”, se mai arată în comunicatul menționat.
De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență a înființat și este deja funcțională o tabără mobilă de la Vama Siret din Județul Suceava.
„Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.
Totodata, în componența acesteia este și o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.
De asemenea, unitatea este prevăzută cu:
- 30 sisteme de climatizare,
- 3 sisteme de iluminat,
- 201 paturi pliante,
- 201 saci de dormit,
- 30 seturi de mese cu bănci.
Totodată, la nivelul județului Maramureș, în localitatea Sighetu Marmației, pompierii salvatori depun eforturi susținute pentru operationalizarea taberei mobile, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin in zona respectivă.
Pompierii salvatori alături de reprezentanții societății civile, ai autorităților locale și voluntari rămân la datorie pentru gestionarea cu promptitudine a oricărei solicitări de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, se arată în comunicatul DSU.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...