Austria a retras certificatul verde celor vaccinați cu o doză de vaccin COVID de la Johnson&Johnson. Trebuie o a doua doză, Pfizer sau Moderna
03 ian 2022, 19:34

Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
În Austria, orice persoană vaccinată cu o singură doză de vaccin Johnson și Johnson nu mai este considerată, de astăzi, a fi complet vaccinată, și nu mai are certificatul verde valabil decât d acă și-a făcut și o a doua doză de vaccin COVID, de preferat cu Pfizer sau Moderna.

Începând de astăzi, austriecii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu o singură doză Johnsons&Johnson vor mai beneficia de certificatele verzi doar dacă își fac o a doua doză.

Aproximativ 260.000 de persoane din Austria s-au vaccinat cu vaccinul J&J de la începutul campaniei de vaccinare, iar dintre aceștia, aproximativ 75.000 nu au făcut doza booster. Din noiembri anul trecut, Austria recomanda ca cei care au făcut vaccinuri Johnson&Johnson și AstraZeneca să facă o doză booster cu Pfizer sau Moderna. 

Guvernul austriac a anunțat astăzi că a primit date suplimentare care sugerează că o singură doză de vaccin COVID de la John&Johnson are o eficacitate mai redusă în combaterea SARS-CoV-2, în comparație cu vaccinurile ARN mesager, de tipul celor produse de Pfizer și Moderna.

Persoanele imunizate cu serul Johnson & Johnson au fost notificate încă din noiembrie că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze cu o a doua doză. Așa cum arătam, autoritățile din sănătate recomandau efectuarea celei de-a doua doze cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna.

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson sunt sfătuite să își efectueze rapelul (booster) după 28 de zile de la doza unică.

„Cerința unei a doua doze de vaccin cu Janssen (n.r. companie farmaceutică deținută de Johnson&Johnson) pentru a primi un certificat de vaccinare valabil se bazează pe cele mai recente date științifice care sunt disponibile în Austria”, a transmis un reprezentant al Guvernului, citat de thelocal.at.

Un studiu în care au fost implicați angajați din domeniul sănătății, în Africa de Sud, a arătat că două doze de vaccin Johnson & Johnson oferă o protecție de 85% împotriva spitalizării cauzate de varianta Omicron, notează abc News.

„Deoarece varianta Omicron a suferit mutații față de tulpina originală de SARS-CoV-2, este nevoie să înțelegem cât de eficiente rămân vaccinurile COVID-19 autorizate în prezent pentru a proteja împotriva bolilor severe”, a declarat dr. Dan Barouch, director al Centrului pentru Cercetare în Virologie și Vaccinuri de la BIDMC, într-un comunicat citat de abc News. „Analiza noastră arată că o injecție de rapel a vaccinului Johnson & Johnson COVID-19 a generat o creștere puternică atât a anticorpilor neutralizanți, cât și a celulelor T la Omicron”, a mai arătat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?