Aurul, luxul benefic în artrită, stres, fertilitate. De ce e bine să mănânci aur și cum e posibil

aurul - Foto: Pixabay @Sciffler
Aurul poate fi folosit în mesele și deserturile de lux ca o garnitură atrăgătoare și impresionantă.  Aurul poate avea și anumite beneficii pentru sănătate.

Aurul comestibil poate oferi, de asemenea, unele beneficii notabile pentru sănătate, și nu doar aspect estetic și de lux în preparatele culinare. Foița de aur este recunoscută pe scară largă ca un simbol al eleganței și rafinamentului.

Cu toate acestea, ceva ce multe culturi trec cu vederea este aurul comestibil în medicamentele tradiționale. Posibilitatea de a utiliza ingredientul pentru a beneficia de anumite condiții de sănătate poate fi o modalitate foarte bună de a profita la maximum de foița de aur comestibilă pentru prăjituri.

"Din cele mai vechi timpuri, aurul a fost folosit în medicină, stomatologie și ca element de decorare a alimentelor", spune Ellie Marks, fondator și redactor-șef la Simply Mumma, potrivit Times Of India.

În aceste zile, aurul comestibil este recunoscut ca aditiv alimentar acceptabil de către UE și SUA, atâta timp cât este pur (adică 22-24 de karați) și manipulat într-o formă foarte subțire, comestibilă, potrivit Food Republic.

Dar ce beneficii are aurul comestibil asupra sănătății. Continuați să citiți pentru a afla ce spun experții.

Aurul comestibil, benefic în artrita reumatoidă

Cei care se confruntă cu artrita reumatoidă ar putea beneficia de efectele medicale ale aurului comestibil.

Potrivit unui studiu din 2015 publicat în cea de-a șasea ediție a Reumatologiei, atunci când "este utilizat în artrita reumatoidă avansată cronică, sărurile de aur pot preveni deteriorarea în continuare a articulațiilor afectate".

Cercetătorii cred că "acumularea de aur de către macrofage inhibă atât fagocitoza, cât și activitățile enzimelor lizozomale", care pot suprima stadiul activ al bolii reumatoide.

Aurul comestibil ajută creierul

În timp ce cercetătorii au observat că aurul a fost folosit în secolul al 19-lea pentru anumite afecțiuni, inclusiv depresie, epilepsie, și migrenă, printre alte probleme, un mic studiu modern a "demonstrat un posibil efect pozitiv de aur asupra capacității cognitive."

De fapt, Liana Werner-Gray, un nutriționist certificat și scriitor bestseller care a studiat aurul comestibil, a precizat că aurul comestibil are efecte benefice asupra creierului: "Unii cercetători contemporani au ajuns la concluzia că aurul comestibil are un efect incredibil de pozitiv asupra structurii nervoase și a creierului".

Werner-Gray observă, de asemenea, că aurul îi poate ajuta pe cei cu anxietate datorită  "capacității sale de a ușura stresul, de a repara creierul și de a stimula răspunsul imun al organismului la stresul oxidativ".

Aurul comestibil menține sănătatea sistemului imunitar

Un alt beneficiu interesant pentru sănătate pe care îl poate avea aurul comestibil este modul în care nanoparticulele de aur pot influența producția de anticorpi.

Acest lucru poate îmbunătăți funcția imunitară naturală a organismului, făcându-l mai puțin susceptibil la boli comune și îmbunătățind timpul de recuperare.

"Studiile au fost dedicate interacțiunii dintre celulele sistemului imunitar și nanoparticulele de aur", potrivit Werner-Gray.

Un studiu din 2016 a analizat "proprietățile imunologice ale nanoparticulelor de aur", precum și "penetrarea selectivă a nanoparticulelor de aur în celulele imune" și a constatat că aurul a fost capabil să ajute sistemul imunitar.

Aurul comestibil ajută la fertilitate

Un raport din 2017 din Scientific Reports notează că aurul comestibil poate vindeca infertilitatea: "De mii de ani, abordarea tradițională ayurvedică indiană a vindecării implică utilizarea cenușii de aur incinerate, preparată cu o varietate de extracte de plante și minerale în funcție de regiune".

Această cenușă de aur este cunoscută sub numele de Swarna Bhasma și se presupune că poate fi utilă pentru cei care doresc să conceapă un copil.

Au fost efectuate mici studii pentru a testa teoria, dar cercetătorii observă că trebuie făcute mai multe analize, potrivit Eat This Not That.

Aurul comestibil, cum se prepară

Acest ingredient rafinat adăugat la produsele alimentare vă va oferi mai multe motive pentru a iubi aurul. Interesant este că frunzele și fulgii de aur sunt de obicei pregătiți prin ciocănirea aurului și lovirea foilor de metal din nou și din nou până când ajunge la 1/8.000 dintr-un milimetru de grosime.

Pentru a-l folosi pentru consum, aurul folosit este de obicei aur pur de 22 până la 24 karate.

De la vârstele, aurul a fost o parte activă a medicamentelor și este de obicei amestecat cu alte substanțe chimice și minerale pentru a lucra eficient pentru a reduce inflamația și pentru a stimula starea generală de sănătate. Cu toate acestea, nanoparticulele de aur pot afecta pe cineva cu hipersensibilitate la metal și pot afecta membranele celulare dacă sunt injectate direct.

În ceea ce privește consumul de aur comestibil în băuturi, deserturi sau delicatese, acestea nu pot provoca anumite afecțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel