Atitudine, boli cardiovasculare. De ce te ferește gândirea pozitivă

Gândirea pozitivă ajută la însănătoșire, arată studiile
Atitudinea pozitivă, entuziasmul și speranța sunt asociate cu un risc substanțial redus de atac de cord și accident vascular cerebral, susține un studiu.

Atitudinea, gândirea pozitivă, entuziasmul și speranța nu sunt de neglijat când vine vorba de boli de inimă și atac vascular cerebral, a demonstrat o cercetare realizată de Laura Kubzansky, profesor de Științe Sociale și Comportamentale la Harvard T.H. Chan Școala de Sănătate Publică.

Ea a studiat efectele mai multor forme de bunăstare psihologică asupra sănătății și a descoperit că vitalitatea emoțională - caracterizată prin entuziasm, speranță, angajare în viață și capacitatea de a face față stresului vieții cu echilibru emoțional - este asociată cu un risc substanțial redus de atac de cord și accident vascular cerebral, potrivit health.harvard.edu.

Atitudinea și bolile cronice

„Percepția voastră - având un sentiment de optimism și scop - pare a fi predictivă pentru rezultatele în domeniul sănătății", spune Laura Kubzansky pentru sursa citată.

La studiu, început în 2007, au participat circa 6.000 de oameni. Analiza a presupus atât interviuri personale, cât și examene medicale. Rezultatele cercetării, anunțate în 2015, au confirmat că o mai mare vitalitate emoțională este asociată cu o probabilitate mai scăzută de a avea un accident vascular cerebral.

Și alte studii au demonstrat că starea de sănătate a persoanelor care și-au păstrat vitalitatea emoțională în timpul bolilor cronice sau a dizabilității a fost bună, se mai arată pe health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel