Atenție! Ți-a apărut o umflătură pe corp? Tip rar de cancer

Cancer
Mergi cât de repede la doctor, dacă ți-a apărut o umflătură pe corp. Poate fi cauza unui tip rar de cancer.

Numit sarcom de țesut moale, acest tip rar de cancer apare mai frecvent la copii decât la adulți și reprezintă aproximativ 5% din toate tumorile maligne ale copiilor.

Unde apare sarcomul 


"Poate fi la extremități, în zona abdomenului, la plămâni, în zona capului și a gâtului, poate fi oriunde, pentru că acest tip de țesut, de legătură este prezent între toate celulele epiteliale, deci peste tot în organism" a explicat Conf. dr. Leyla Ozer, medic oncolog.

De cele mai multe ori apare însă la extremități, adică la nivelul picioarelor sau brațelor.

"Dacă se face greșit incizia pentru biopsie, cancerul se poate răspândi în tot corpul, așa că în special când vorbim despre sarcoamele de la nivelul extremităților, când se suspectează o astfel de boală, medicul ar trebui să trimită pacientul într-o unitate specializată, care are experiență cu acest tip de cancer" a adăugat medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel