Atacul de cord: semne de avertizare pe care nu ar trebui să le ignori

Atac de cord
Acestea sunt cele mai frecvente semne de avertizare ale unui atac de cord, pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată.

Sănătatea noastră este cel mai important lucru și trebuie să avem grijă de corpul nostru, pentru a preveni cât mai multe boli. Dar uneori, bolile apar brusc, fără niciun avertisment.

O astfel de problemă de sănătate care poate apărea brusc este un atac de cord, care poate duce chiar la o moarte instantanee.

Iată câteva semne de avertizare ale unui atac de cord la care ar trebui să fiți atenți.

Unul dintre cele mai comune semne ale unui atac de cord este disconfortul toracic. În centrul pieptului se poate simți un anumit disconfort care durează mai mult de câteva minute. O persoană poate simți un anumit tip de presiune, durere sau plinătate în piept.

Uneori, acest disconfort poate fi simțit și în alte părți ale corpului, cum ar fi brațele, gâtul, stomacul sau spatele.

Un alt semn comun al unui atac de cord este scurtarea respirației, care poate fi sau nu însoțită de disconfort în piept.

Alte semne comune ale unui atac de cord includ greață, amețeli sau transpirație rece.

De asemenea, o transpirație rece, fără un motiv evident, ar putea semnala un atac de cord. Dacă se întâmplă împreună cu oricare dintre simptomele enumerate anterior, sunați la 112. 

Bătăile neregulate ale inimii pot fi alt simptom care poate anunța un atac de cord. Este normal ca inima să bată mai repede câteodată, spre exemplu când sunteți nervos, agitat sau emoționat. Dar dacă simțiți că inima bate neregulat mai mult de câteva secunde sau dacă se întâmplă de multe ori, spuneți asta medicului dumneavoastră. Deși în cele mai multe cazuri sunt lucruri ușor de rezolvat, spre exemplu dacă ați băut prea multă cafea sau n-ați dormit suficient, totuși poate fi și un simptom de infarct. 

Oboseala poate fi un alt simptom al unei probleme a inimii. Dacă dintr-o dată vă simțiți obosiți sau gâfâiți după ce ați făcut un lucru pe care altădată îl făceați cu ușurință - cum ar fi urcarea scărilor sau ridicatul plaselor cu alimente– mergeți la medicul dumneavoastră. Aceste schimbări bruște sunt semnificative și pot a scunde un infarct.  Epuizarea sau slăbiciunea inexplicabilă poate fi un simptom al bolilor de inimă, în mod special pentru femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel