ATAC BUZĂU - Pacienții au ajuns la sptialele din București. Unul dintre ei este în stare gravă

Tratament spital
Pacienții de la Buzău care au fost răniți în urma atacului de azi noapte al unui alt pacient internat cu sevraj etilic au fost transferați la București.

În urma ultimelor informări, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni au fost transferați de la unitatea din Buzău, până în acest moment, doi pacienți:

- o pacienta, 83 ani, traumatism cranio cerebral cu hemetom subdural, conștientă, in investigatii, pentru moment fără indicație chirurgicală;

- bărbat, 60 ani, tot cu traumatism cranio cerebral cu fractură frontală cu înfundate și hematom, conștient. Tot în investigații.

La Spitalul de Urgență Floreasca a fost transferat până în prezent primul pacient care are traumatism cranio-cerebral și facial grav. Este intubat.

La reevaluarea CT leziunile intracerebrale, hematom si dilacerare, sunt staționare. Pacientul este in ATI politraumatisme.

Si la Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio cerebral care este în investigații suplimentare și care va suferi o intervenție chirurgicală.

 

UPDATE 1: Bărbatul de 70 ani este în stare gravă, comă profundă, hematoame intracraniene, fractură mandibulă. A venit intubat.

A ajuns și cel de-al doilea pacient, o femeie de 60 ani, conștientă, cu hematom intracranian și fractură zigomatică.

La Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni a ajuns și cel de-al treilea pacient. Este vorba de o femeie, 62 de ani, cu traumatism cranio cerebral care se află în investigații. Din prima evaluare, pacienta nu necesită intervenție chirurgicală.

UPDATE 2: La Spitalul de Urgență Floreasca a sosit și al doilea pacient. Are 88 de ani și multiple boli cardiovasculare. Traumatismul cranio cerebral este mediu, dar cu factura temporo-occipitală. Se va repeta CT-ul și va rămâne internat. Starea este gravă, mai ales având în vedere vârsta și afecțiunile pe care le mai are.

De asemenea, la Spitalul Universitar a ajuns cea de-a doua victimă, o femeie de 72 de ani care are traumatism cranio cerebral pe partea dreaptă. Va intra în intervenție neuro-chirurgicală .

Toti pacienții de la Spitalul de Urgenta din Buzău au fost transferați în unitățile din Bucuresti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel