Asistentul medical închis după ce a violat mai multe paciente, eliberat după numai trei ani de închisoare

Justiție
Asistentul medical din Brăila, închis pentru opt ani după ce a violat mai multe paciente pe care le-a sedat înainte, a fost eliberat după trei ani de închisoare.

Asistentul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Viorel Mîlcu, care a fost condamnat definitiv în 2018 la 8 ani de închisoare pentru că a violat mai multe paciente în timp ce erau internate în unitatea medicală, a fost eliberat din penitenciar după aproximativ 3 ani. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat o contestație la această decizie, însă judecătorii Tribunalului Brăila au respins-o, astfel că bărbatul a fost eloberat condiționat.

"Menţine ca fiind legală şi temeinică sentinţa penală din data de 9.12.2019 pronunţată de Judecătoria Brăila", se arată în decizia Tribunalului Brăila, citează agerpres.ro.

Bărbatul, care are peste 60 de ani, a putut beneficia de legea mai favorabilă în acest caz, motiv pentru care el a fost deja eliberat din Penitenciarul Brăila.

Viorel Mîlcu a fost arestat preventiv în septembrie 2015, după ce o adolescentă de 17 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operaţie de apendicită şi a violat-o. Rezultatele probelor ADN au confirmat acest lucru.

După arestarea sa, poliţiştii au audiat zeci de paciente care au fost internate în secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu anul 2010, cele mai multe confirmând comportamentul deviant al asistentului medical. Acesta le administra somnifere pacientelor, lucru care a fost confirmat de martore şi scos în evidenţă de fişele medicale ale acestora, de reţetele existente în farmacia spitalului şi de declaraţiile medicilor.

În urma probelor administrate, în februarie 2018, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Viorel Mîlcu la opt ani de închisoare cu executare şi obligaţia de a plăti adolescentei de 17 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgenţă din Brăila.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a deschis proces pentru recuperarea sumei la Judecătorie, cerere care a fost admisă, instanţa dispunând instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile sau imobile ale lui Viorel Mîlcu, până la recuperarea banilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel