Asistenţi medicali virtuali; Medicii pot comunica de la distanţă cu pacienţii cu COVID-19

Medic
Clinica de Boli Infecţioase I a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost dotată, vineri, cu şase asistenţi medicali virtuali, constând într-o reţea de tablete interconectate, pe care sunt montate avataruri cu înfăţişare umană, prin care pacienţii infectaţi cu COVID-19 pot contacta doctorul de gardă, limitând astfel contactul uman atunci când nu este neapărat necesar.

"Suntem al doilea spital din România care implementează acest proiect-pilot după Institutul 'Matei Balş'. Este de fapt vorba despre un cadru medical virtual care are în spate o reţea interconectată de tablete. Această reţea permite medicului să comunice la distanţă cu pacienţii fără a se deplasa la salon dacă nu este nevoie. În acest mod putem cunoaşte în orice moment nevoile pacienţilor şi prin aceasta se scade expunerea personalului medical care va intra mai rar în zona contaminată. Mai avem posibilitatea prin aceste asistente virtuale să le oferim cadrelor medicale un mic repaus, ţinând cont că de aproximativ două luni lucrează în aceste condiţii solicitante. Avem o tabletă centrală, consola, prin care medicul de gardă comunică. În fiecare salon va exista un asemenea asistent. Iar pacientul poate contacta medicul de gardă pentru a-şi spune problemele. Proiectul se adresează pacienţilor care au simptomatologie uşoară", a declarat managerul SCJ Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade, notează Agerpres. 

Dr. Porav-Hodade a precizat că, de la începutul pandemiei, la SCJ Mureş au fost 29 de cadre medicale diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 10 sunt externate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel