Asistentă medicală din Vaslui a pierdut lupta pentru viață, după ce a ales să se trateze de COVID acasă. Medicii trag un semnal de alarmă

O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. 

Alina Nicoleta Pavel era angajată în cadrul Ambulatoriului de specialitate (Policlinica) a Spitalului Județean de Urgență Vaslui și avea 41 de ani, Din păcate, a fost răpusă de COVID-19. 

Vestea morţii asistentei medicale a fost dată de conducerea SJU Vaslui, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a unităţii medicale.

„Timpul nu a mai avut răbdare cu tine, draga noastră colegă Alina Nicoleta Pavel! Am aflat cu nespusă durere trecerea la cele veşnice a colegei noastre. În aceste clipe de adâncă tristeţe ne este foarte greu să ne găsim cuvintele, pentru că nimic nu poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei dragi. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu! Dumnezeu să te ierte!”, se menţionează în mesajul transmis de oficialii SJU.

A acuzat stare de rău înainte de Crăciun 

 

Alina Pavel a început să se simtă rău înainte de Crăciun, fiind ținută la pat de o "răceală zdravănă", pe care a crezut că o poate trata acasă, urmând indicaţiile medicale transmise de colegii din Policlinică. Din păcate, starea ei s-a agravat, după ce şi soţul s-a îmbolnăvit, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Mult prea târziu, însă, plămânii fiindu-i grav afectaţi.

Asistenta, ultimul mesaj pe rețelele de socializare

 

Ultimul mesaj postat de Alina pe Facebook a fost un citat din Părintele Galeriu (”Nu fiecare furtună vine să-ţi distrugă viaţa. Unele vin să-ţi cureţe calea”), pesemne că era optimistă că se va vindeca. Din păcate, starea de sănătate i s-a alterat brusc în ultimele zile, duminică, 17 ianuarie, pierzând lupta pentru viaţă.

Medicii trag un semnal de alarmă

 

Cazul Alinei, spun medicii, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care cred că infectarea cu coronavirus este o simplă răceală, care se poate trata acasă, în mod obişnuit. A rămâne acasă, fără a fi consultat de un medic specialist, în contextul alterării stării de sănătate este o imprudenţă ce poate fi fatală, avertizează medicii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel