Arsuri la stomac? Iată ce poți face

Indigestie
Arsurile la stomac sunt extrem de neplăcute și, netratate, pot duce la complicații serioase. Există, însă, o serie de medicamente în faramcii, care se vând fără prescripție medicală și care sunt eficiente.

Multe persoane se confruntă cu arsurile la stomac, care pot fi foarte supărătoare. Mai mult, netratate, acestea pot degenera, ajungând de la un simplu disconfort, la probleme grave de sănătate, precum gastrita sau ulcer gastric.

Arsurile la stomac sunt cauzate de acidul din stomac, care urcă și iese în afara stomacului și în partea inferioară a esofagului, unde produce iritație. Reducerea acidității generale în stomac protejează esofagul de iritație atunci când conținutul din stomac urcă înapoi (reflux).

Cel mai rapid tratament este acela de a neutraliza acidul din stomac și esofagul inferior, luând un antiacid care se poate obținede la farmacie fără prescripție medicală.

Deși antiacidele acționează în câteva minute, ele nu au efect foarte mult timp, astfel încât este posibil să trebuiască să luați doze repetate până când simptomele vor dispărea.

Medicamente cu efect de durată mai lungă

Pentru o ameliorare mai îndelungată, puteți încerca un H2 blocant, care oprește celulele stomacului să facă acid. Există mai multe medicamente H2 blocante, cum ar fi cimetidina, famotidina, nizatidina sau ranitidina, potrivit Harvard Medical School.

Versiunile generice sunt, de asemenea, disponibile. H2 blocante pot fi pastile, lichid, sau masticabile sau comprimat efervescent. Majoritatea oamenilor reacționează bine la oricare formă.

H2 blocante începe să acționeze în termen de o oră și efectul durează încă 10-12 ore. (Dacă încă mai aveți nevoie de antiacid ocazional, așteptați 30 până la 60 de minute după ce luați unul, înainte de a adăuga un blocant H2.)

Inhibitorii pompei de protoni sunt chiar mai puternici decât antiacidele. Medicamentele fără prescripție care conțin antiacide includ lansoprazol, omeprazol și omeprazol cu bicarbonat de sodiu.

Dacă arsurile la stomac nu se ameliorează la aceste medicamente sau durează mai mult de 10 zile, consultați-vă medicul.

 

Vezi articolul complet AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel