Ardeiul iute, efecte surprinzătoare asupra metabolismului. Cum topește grăsimile
11 iul 2020, 10:12

Alimentele picante ar putea avea efecte benefice asupra metabolismului, accelerând arderea grăsimilor. 

Atunci când nu putem pierde în greutate sau pierdem în greutate, dăm vina pe un metabolism încet. Vestea bună este că anumite alimente ar putea contracara efectul unui metabolism lent și chiar să îl stimuleze, ajutând la arderea grăsimilor. 

 

Studiile arată că alimente picante, precum ardeii iuți, ar putea ajuta la accelerarea metabolismului. 

O meta-analiză publicată în iunie 2017 în jurnalul Bioscience Reports a constatat că un compus activ găsit în ardei iute, munit capsaicina, ajută la accelerarea metabolismului și poate avea un rol important în pierderea în greutate. Studiile incluse în analiză au folosit suplimente de capsaicină, astfel încât nu se poate presupune că alimentele care conțin capsaicină (care au cantități mai mici de compus decât suplimentele concentrate) ar avea același efect asupra metabolismului.


De asemenea, cercetările arată că ardeiul iute poate avea efecte anti-obezitate, astfel încât adăugarea acestuia în dietă ar putea stimula eforturile de pierdere în greutate.

 

Proprietăți anti-cancerigene

O metaanaliză publicată în revista Pharmacognosy Review în numărul din ianuarie-iunie 2017, de asemenea, notează că acest compus, capsaicina, are proprietăți anti-cancerigenice, anti-diabetice, antihipertensive, antiinflamatorii și antioxidante.

Combinații favorabile


S-ar putea să îmbunătățiți efectele de pierdere în greutate ale ardeiului iute, combinându-l cu alte alimente. De exemplu, ceaiul verde are este cunoscut pentru efectele sale de pierdere în greutate.

Un studiu publicat  în Annals of Nutrition Metabolism a arătat că o combinație de ceai verde, capsaicină și ghimbir a dus la o scădere semnificativă a greutății la femeile supraponderale în comparație cu placebo. Suplimentul conținea 125 miligrame de ceai verde, 25 miligrame de capsaicină și 50 miligrame de extract de ghimbir. Doza a fost luată timp de opt săptămâni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?