Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ardeiul iute, efecte incredibile în bolile cardiovasculare
05 feb, 01:55
O componentă găsită în ardeiul iute ar putea ajuta în bolile cardiovasculare, spun cerctătorii care au descoperit efectele benefice ale acesteia.
Ardeiul iute   FOTO: pexels.com

Un ingredient din ardeiul iute a fost folosit de multă vreme în cremele de actualitate pentru ameliorarea durerilor musculare și ale artritei. Dr. DeLisa Fairweather, un cercetător în bolile cardiovasculare din Clinica Mayo, spune că capsaicina, atunci când este inclusă ca parte a unei diete sănătoase, poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii.

„Ardeii iuți, sau chiar ardeii verzi sau roșii, sunt capabili să reducă bolile de inimă și să reducă moartea prin boli de inimă”, spune dr. Fairweather.

Capsaicina are proprietăți antiinflamatorii. De ce este important pentru sănătatea inimii? Dr. Fairweather spune că inflamația conduce la acumularea plăcii în pereții vaselor de sânge. Și având în vedere că capsaicina reduce inflamația, poate ajuta la prevenirea producerii acestui proces. Capsaicina poate ajuta, de asemenea, să impulsioneze sistemul imunitar, reducând în continuare riscul, potrivit Medicalxpress.

„Într-adevăr ar putea fi beneficii importante pe care le-ai putea avea din consumul de ardei iute, mai ales în capacitatea lor de a reduce unele dintre aceste răspunsuri ale celulelor imune care conduc la ateroscleroză și atacuri de inimă”, spune dr. Fairweather.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre capsaicină și sănătatea inimii. Dar Dr. Fairweather spune că includerea ardeilor iute într-o dietă sănătoasă ar putea fi o idee minunată.

 

Sursa, aici.


Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Coronavirusul și conjunctivita virală. Prof Dr Monica Pop explică fenomenul
Coronavirus: BILANȚ România: 2.738 de cazuri de persoane infectate
SCJU Arad, 40 de demisii și 127 de concedii medicale
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
EXCLUSIV
Două cadre medicale de la „Obregia”, infectate cu noul coronavirus
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
EXCLUSIV
Cinci medici de la Matei Balș, infectați cu noul coronavirus. Dr Cătălin Apostolescu a confirmat
Coronavirus: pacient internat cu simptome ale infecției, a fugit din spital pe geam
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?