Ardei umpluţi cu carne şi legume, REȚETA preferată a lui Cori Grămescu. Este light și gustoasă

FOTO Facebook Cori Grămescu
Nu mai știi ce să mănânci sănătos, pentru că ai încercat majoritatea rețetelor care nu îngrașă? Nutriționistul Cori Grămescu propune o variantă light de ardei umpluți cu legume și carne. 

"Ardei umpluţi cu carne şi legume.

Este reţeta mea preferată pentru pieptul de curcan, care cel mai adesea este fad şi plictisitor în dietă.", a scris nutriționistul Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

"Reţeta se face cu o jumătate de piept de curcan, 2-3 morcovi, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, un sfert de ţelină.

Carnea de curcan se toacă mărunt în maşina de tocat carne, apoi se dau prin răzătoare rădăcinoasele.Se toacă mărunt 2 cepe şi o legătură de mărar şi se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Se potriveşte pasta de carne şi legume de gust – se adaugă puţină sare, piper proaspăt măcinat, puţin cimbru uscat şi se umplu ardeii bine spălaţi şi curăţaţi de seminţe cu această compoziţie de carne.

Ardeii umpluţi se aşează în picioare într-un vas de yena, se acoperă cu câte o felie de roşie şi în tavă se completează cu un sos format din 2 căni de supă clară de legume (apă în care au fiert câteva bucăţele de ţelină şi o ceapă) şi puţin ulei.

Când carnea e fiartă (cam 2 ore la foc mediu) se completează sosul din tavă cu bullion de roşii şi ardei şi se mai lasă să dea un clocot în cuptor. Cum se scoate tava se presară cu verdeaţă proaspătă – mărar şi pătrunjel, puţin leuştean – tocate mărunt.

Se pot servi şi cu iaurt şi ca atare, fiind un preparat foarte gustos.", a precizat Cori Grămescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel