Arafat, Voiculescu, Rafila, Streinu-Cercel și Cîțu, dați în judecată din cauza MĂȘTILOR. Ne afectează sau nu sănătatea?

Măști
Cele mai importante personaje din lupta contra COVID-19 din România au fost date în judecată de un avocat ieșean care le cere să demonstreze că purtarea măștii nu dăunează grav sănătății. 

Avocatul ieșean Gheorghe Gabriel Căcescu a dat în judecată, la Curtea de Apel Iași, mai multe instituții, dar și pe cei implicați activ în lupta contra COVID sau specialiști care au susținut măsurile luate de stat. 

Avocatul a acționat în judecată: Ministerul Sănătății, pe ministrul de resort Vlad Voiculescu, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență, pe dr Raed Arafat, de Alexandru Rafila, în calitate de reprezentant al OMS în România, dr Adrian Streinu-Cercel, Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, Guvernul României, dar și pe premierul Florin Cîțu. 

El le cere acestora în instanță să dispună efectuarea unei expertize, prin care să se demonstreze că purtarea măștii de protecție nu dăunează grav sănătății. Expertiza solicitată de avocatul ieșean are 26 de obiective, notează Bună Ziua Iași (bzi.ro)

Avocatul ieșean Gheorghe Gabriel Căcescu susține că vrea să afle adevărul despre eficiența purtării măștii în actuala stare de pandemie cu COVID-19, efectul produs asupra organismului de purtarea măștilor, conformitatea măștilor puse în circulație și vândute cetățenilor, precum și dacă purtarea acestora poate duce la îmbolnăvire.

„Singura modalitate de a obține anumite informații de la instituțiile pârâte este această cerere de asigurare de probe, prin luarea interogatoriului și efectuarea unei expertize medico-legale. Potrivit legislației, oricine are interes să constate de urgență mărturia unei persoane, părerea unui expert, starea unor bunuri, mobile sau imobile ori să obțină recunoașterea unui înscris, a unui fapt sau a unui drept, dacă este pericol ca proba să dispară ori să fie greu de administrat în viitor, va putea cere, atât înainte, cât și în timpul procesului, administrarea acestor probe”, a precizat avocatul ieșean, pentru bzi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel