Arafat, mai multe valuri de coronavirus: Nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră și, lângă ea, va veni COVIDUL

Raed Arafat
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), susține că COVID-19 ar ataca în mai multe valuri.

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, la Antena 3, că au fost luate "măsuri potrivite la timpul potrivit" datorită cărora s-a depășit o situație ce "putea să fie mult mai rea". În opinia sa, reglementările impuse în starea de urgență au permis autorităților să țină în frâu epidemia de COVID-19. Însă, subliniază oficialul, relaxarea din 15 mai trebuie să fie graduală, dar tot cu reguli.

"Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL. (...). Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome cu diferențe... dar e greu să le diferențiezi. Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre", a precizat Arafat, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel