Arafat: Liberă practică pentru absolvenții de Medicină și rezidenți. Studenții, voluntari cu premii

Raed Arafat
Raed Arafat a anunțat prevederile unei Ordonanțe pe care o pregătește Guvernul care va schimba lucrurile, pe perioada pandemiei de COVID-19, pentru studenții și absolvenții Facultăților de Medicină. Iată ce prevede ordonanța: 

Drept de liberă practică temporar acordat

„Ordonanța prevede acordarea dreptului de liberă practică, temporară, medicilor absolvenți ai Facultăților de medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire din Rezidențiat, pe durata situației cu care ne confruntăm cu SARS CoV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale și să asiste în secțiile în care sunt îngrijiți pacienții care suferă de COVID-19”, a spus Raed Arafat, într-o coferință de presă susținută joi seară. 

Studenții, voluntari cu premii în bani

„Totodată, în colaborare cu Consiliul Rectorilor, și cu rectorii Universităților care pregătesc studenți în Medicină și studenți în asistență medicală generală, deci asistenți cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat unde studenții pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, pe bază de recrutare ca voluntar, unde vor fi repartizați și vor semna contracte de voluntariat cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele unde vor fi repartizați, și vor lucra în unitățile sanitare din județele respective, sub coordonarea unei persoane desemnată de unitatea sanitară. 

La fiecare lună se așteaptă de la ei o activitate de aproximativ 120 de ore, iar la finalul fiecărei luni, studentul va primi un premiu în cuantum de 2.500 de lei, plus că cei care vor fi în alte localități decât centrele universitare unde studiază sau localitățile de domiciliu sau reședință, vor primi o diurnă plus cazarea și masa gratuite din partea autorităților sau a unității sanitare unde vor activa”, a declarat secretarul de stat. 

El speră să atragă circa 3.000 de voluntari.

„Cred că acestea sunt măsuri extrem de importante pentru noi, astfel încât să creștem capacitatea sistemului. Studenții vor ajuta ca personal mediu, vor lucra alături de asistenți, alături de medici, și țintim în prima fază, dintr-o pepinieră să zic, de 20.000 de posibili voluntari, țintim recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari în primă fază, în colaborare cu Universitățile”, arătat Raed Arafat. 

Armata va participa la campania de vaccinare anti-COVID

„Mai este o prevedere în ordonanță, unde colegii de la Ministerul Apărării vor participa și vor sprijini în realizarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 când aceasta va începe”, a anunțat șeful DSU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel