ARAD: Zece pacienți COVID în stare gravă așteaptă un pat la ATI. Adrian Wiener, despre situația critică: Se întâmplă în foarte multe UPU-uri din această țară

Pacienți COVID-19, spitalul ROL 2 Ana Aslan. Foto: print screen / Spitalul Militar Central
Spitalul Județean Arad a anunțat că în Unitatea de Primire Urgenţe are 10 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 "în stare gravă" dn auza COVID-19 și așteaptă eliberarea unui loc pe o secție ATI. 

Toate paturile din Secțiile de terapie intensivă dedicate COVID-19 din Spitalul Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) Arad sunt ocupate, iar 10 pacienţi aflaţi în stare gravă aşteaptă eliberarea unui loc la ATI. 

„Unul este pe ventilaţie invazivă iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul. Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare", a declarat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 21.428 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 133 în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele care au dezvoltat simptomatologia bolii COVID-19, 793 au decedat. 

Wiener: Ce s-ar putea face în cazul supra-aglomerărilor din secțiile ATI

„Cauza problemei este nu atât lipsa paturilor în sine, ci a personalului de specialitate care să deservească paturi de ATI. Nu știu dacă este o soluție, dar alternativa este să deturnezi din ce în ce mai multe paturi de ATI care deservesc patologiile non Covid, dar atunci sigur că se restrânge asistența medicală pentru patologiile respective. Din păcate, avem sub 1300 de medici ATI, de toți, în România”, a explicat dr Adrian Wiener, medic și senator al României, în exclusivitate pentru DC News. 

Există însă și soluții, spune senatorul. Care sunt acestea, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel