Țara unde testele COVID-19 au fost ineficiente. Ce s-a întâmplat
21 apr 2020, 08:41

teste coronavirus
Reprezentanții Administrației SUA pentru a Alimente și Medicamente susțin că primele teste pentru COVID-19 din State au fost ineficiente.

COVID-19, teste. Primele teste coronavirus din Statele Unite au fost ineficiente din cauza practicilor de laborator deficitare la Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA, spun cei de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

”Standardele de producție proprii CDC au fost încălcate de două dintre cele trei laboratoare ale agenției din Atlanta, care au creat kiturile de testare a coronavirusului. Ca urmare, CDC a trimis teste ineficiente la aproape toate cele 100 de laboratoare de stat și de sănătate publică locale”, afirmă reprezentanții FDA, potrivit medicinenet.

O altă problemă a constituit-o faptul că oamenii de știință au intrat și au părăsit laboratoarele de coronavirus fără a-și schimba hainele, au spus oficialii. Iar asta a dus la contaminarea testelor trimise. ”CDC nu și-a fabricat testul în concordanță cu propriul său protocol", a declarat purtătorul de cuvânt al FDA, Stephanie Caccomo. Ca urmare a problemelor de fabricație cu testele, CDC a trebuit să întârzie lansarea unui program național de detectare a coronavirusului pentru o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?