Aproape 4.000 de medici de familie vor face teste de depistare a infecției COVID în cabinete

Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash
Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că peste 3800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID.

Peste 3800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toți pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

”Lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate se află începând de astăzi, 23 ianuarie 2022, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro. Lista este în dinamică. Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. 

Ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare și îi încurajează sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”, se arată într-o informare.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează sâmbătă seara că au fost dispuse măsuri urgente în București și Ilfov pentru creșterea accesibilității la testarea COVID-19 și pentru reducerea timpului de așteptare pentru pacienții care solicită testarea la domiciliu.

”Pentru scurtarea timpului de așteptare și pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienților COVID-19, Ministerul Sănătății a decis, împreună cu Direcția de Sănătate Publică a municipiului București DSPMB, să înființeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienții simptomatici la mai multe spitale din municipiul București și județul Ilfov.

Pacienții cu forme ușoare de boală vor fi îndrumați, dacă se pot deplasa cu mijloace de transport proprii, către aceste centre de către operatorii de la call-center-ul DSPMB, unde li se vor recolta probe biologice, după care se întorc la domiciliu, iar ulterior li se va comunica rezultatul de către directia de sanatate publica. Pentru pacienții nedeplasabili sau cei care solicită în mod expres testare la domiciliu, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov va asigura în continuare prelevarea probelor biologice și acordarea asistenței medicale.Numărul de telefon al call-center-ului DSPMB este 021 9462”, se arată într-o informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel