Aproape 370.000 de doze vaccin anti-COVID de la Johnson&Johnson au ajuns în țară

Vaccin
Miercuri, 24 noiembrie, au sosit în țară circa 370.000 de doze din vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson.

Astăzi, 24 noiembrie, au ajuns în țară 369.600 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră. 

”Dozele sunt depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.
Până în prezent, 3.415.500 doze Janssen au fost recepționate, iar 1.780.597 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației” se arată în informarea oficială.

Autoritățile anunță că de marți, 9 noiembrie, și până acum, joi, 11 noiembrie, 9.312 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în spitalele din România.

”În perioada 9-11 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a distribuit 9312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală. Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Reamintim că, ieri, 10 noimebrie 2021, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României. 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70 000 de doze de Remdesivir”, se arată într-o informare oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel