Primele doze de vaccin antigripal, la dispoziția sibienilor

Vaccin
Prima tranșă de doze de vaccin antigripal ajunge și în județul Sibiu. O tranșă anterioară de 900 de doze a fost livrată în spetembrie, fiind destinată personalului medical.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va primi primele doze de vaccin antigripal miercuri şi joi, după care le va distribui la medicii de familie, a anunţat luni, directorul instituţiei, dr. Gabriel Budescu.

"În zilele de 16 şi 17 vin primele doze de vaccin, în afară de cele 900 care au fost transmise. Ar trebui să fie în cantitate mai mare, pentru medicii de familie", a declarat directorul DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu.

Potrivit DSP Sibiu, primele 900 de doze de vaccin antigripal au fost deja livrate în 17 septembrie, fiind utilizate pentru imunizarea personalului medical.

În judeţul Sibiu ar trebui vaccinate antigripal 37.755 de persoane, iar Ministerul Sănătăţii a alocat pentru medicii de familie din judeţ, 26.800 de doze de vaccin, adică 70% din necesar, arată DSP Sibiu într-un comunicat de presă citat de agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel