APOMORFINUM - prospect

Foto: Pixabay
APOMORFINUM - prospect. Acţiune: Antiparkinsonian; agonist dopaminergic D1 şi D2.

APOMORFINUM - prospect

Denumirea comercială: DACEPTON 

Prezentare: soluție injectabilă/perfuzabilă

Indicații: Tratamentul fluctuaţiilor motorii invalidante (fenomenul de alternanţă între starea fără simptome „on" şi starea cu simptome „off") la pacienţii cu boala Parkinson, fluctuaţii care persistă, deşi se administrează un tratament cu levodopa (asociat cu un inhibitor periferic de decarboxilază) şi/sau alţi agonişti ai dopaminei, ajustat individual.

Contraindicații: Pacienţi cu deprimare respiratorie, demenţă, tulburări psihotice, insuficiență hepatică (IH); hipersensibilitate; copii şi adolescenţi < 18 ani. Tratamentul intermitent nu este adecvat pentru pacienţii al căror răspuns favorabil (faza fără simptome) la levodopa este afectat de dischinezie severă sau de distonie severă.

Atenție!: Precauţie la pacienţii cu boli renale, pulmonare sau cardiovasculare (hipertensiunea arterială (HTA), pacienţi cu aritmii tip torsada vârfurilor), vârstnici, debilitaţi, şi la persoanele cu predispoziţie la greaţă. Testele hematologice trebuie efectuate periodic. Prudenţă la asocierea cu medicamente cu indice terapeutic mic. Prudenţă la şoferi şi la persoane care folosesc utilaje de precizie. Risc de practicare patologică a jocurilor de noroc, libido crescut, hipersexualitate. Prudenţă în sarcină şi alăptare. Nu se administrează intravenos.

Reacții adverse: Frecvente: confuzie uşoară şi tranzitorie, halucinaţii vizuale; la iniţierea trat., sedare tranzitorie, autolimitantă în câteva săptămâni; somnolenţă; ameţeală/leşin; căscat; greaţă, vărsături (mai ales la începutul trat., şi atunci când nu se face premedicaţie cu domperidon); reacţii la locul adm: noduli subcutanaţi, induraţii cutanate, eritem, sensibilitate, paniculita, iritaţii, mâncărimi, vânătăi şi dureri. Mai puţin frecvente: anemie hemolitică, trombocitopenie; hipotensiune arterială (hTA) posturală; dificultăţi în respiraţie. Rare: eozinofilie; reacţii alergice (inclusiv şoc anafilactic şi bronhospasm)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel