Aplicația de logopedie: peste 100 de exerciții pentru cei cu probleme de vorbire sau auz

Aplicație logopedie
O aplicație de logopedie a fost dezvoltată de o echipă de IT-ști din România. Jocul educațional conține peste 100 de tipuri de exerciții pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de vorbire sau auz.

O aplicație destinată persoanelor cu probleme de vorbire sau auz a fost dezvoltată de o tânără de 34 de ani. Ana Maria Onică a pus bazele unei firme în 2017, iar în 2019 a creat şi lansat pe piaţă aplicaţia de logopedie Nummo adresată persoanelor cu dificultăţi de auz sau preşcolarilor care învaţă cuvinte noi.

Aplicaţia de logopedie pe care a creat-o împreună cu alţi colaboratori este menită să vindece sau măcar să amelioreze vocea şi auzul persoanelor cu implant cohlear, potrivit salutfagaras.ro.

La crearea şi lansarea acestei aplicaţii a lucrat şi Cristian Băiță, un software developer cu peste 18 ani de experienţă, precum şi specialişti în logopedie.

În Egiptul antic învăţătorii erau numiţi Nummo, iar această aplicaţie a fost denumită aşa pentru că ajută la dezvoltarea copiilor, tot astfel cum această menire le revenea, acum mii de ani, învăţătorilor egipteni.

Jocul educaţional conţine peste 100 de exerciţii. 66 dintre ele sunt gratuite din momentul instalării. Apoi, în funcţie de necesităţi, se pot accesa 4 tipuri de abonamente. Abonamentul pe o lună este 100 de lei, iar cel pe trei luni costă 87 de lei/lună.

Echipa care a creat aplicaţia consideră că durata minimă de utilizare a ei este de 6 luni pentru a produce efecte.

Jocul cuprinde mai multe tipuri de exerciţii, cum ar fi despre culori, părţile corpului, poziţii spaţiale etc. Aplicaţia are imagini prietenoase, este non-agresivă şi non-invazivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel