Aparatură medicală pentru bebelușii născuți prematur, donată la Spitalul Clinic din Cluj Napoca

Nou-născuți
Aparatură medicală de mare importanță pentru copiii născuți prematur a ajuns la Spitalul Clinic Județean din Cluj Napoca, în urma unei donații.

Aparatură medicală vitală pentru bebelușii născuți prematur a ajuns la secțiile de neonatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca. Donația a fost făcută de către Asociaţia "Salvaţi Copiii", potrivit agerpres.ro.

"Sprijinim activitatea unor medici minunaţi care salvează vieţi şi am donat celor două secţii de neonatologie ale SCJU Cluj-Napoca şase aparate medicale cu o valoare de 66.000 de euro, care sunt vitale şi absolut necesare. Ultima dotare amplă în neonatologie a fost la nivel naţional în 2007 dintr-un împrumut luat de la Banca Mondială.

Am ales Clujul pentru această donaţie deoarece aici se nasc foarte mulţi copii în ambele secţii, avem aproape 5.000 de nou-născuţi pe an, din care 500 prematur, iar alţi 30 vin din alte judeţe", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al Asociaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.

Printre aparatele donate se numără ventilatoare neonatale, pulsoximetru şi o masă radiantă cu modul de resuscitare.


"Fiecare zi de viaţă a unui om este unică. Important este faptul că de calitatea asistenţei medicale din primul minut, din prima zi, depinde calitatea vieţii viitorului adult", a declarat, în context, şefa Secţiei de Neonatologie I a SCJU Cluj-Napoca, Gabriela Zaharie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel