Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aparatură medicală pentru bebelușii născuți prematur, donată la Spitalul Clinic din Cluj Napoca
18 iun, 12:46
Aparatură medicală de mare importanță pentru copiii născuți prematur a ajuns la Spitalul Clinic Județean din Cluj Napoca, în urma unei donații.
Prematurii au șanse mai mici de a deveni părinți, ca adulți

Aparatură medicală vitală pentru bebelușii născuți prematur a ajuns la secțiile de neonatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca. Donația a fost făcută de către Asociaţia "Salvaţi Copiii", potrivit agerpres.ro.

"Sprijinim activitatea unor medici minunaţi care salvează vieţi şi am donat celor două secţii de neonatologie ale SCJU Cluj-Napoca şase aparate medicale cu o valoare de 66.000 de euro, care sunt vitale şi absolut necesare. Ultima dotare amplă în neonatologie a fost la nivel naţional în 2007 dintr-un împrumut luat de la Banca Mondială.

Am ales Clujul pentru această donaţie deoarece aici se nasc foarte mulţi copii în ambele secţii, avem aproape 5.000 de nou-născuţi pe an, din care 500 prematur, iar alţi 30 vin din alte judeţe", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al Asociaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.

Printre aparatele donate se numără ventilatoare neonatale, pulsoximetru şi o masă radiantă cu modul de resuscitare.


"Fiecare zi de viaţă a unui om este unică. Important este faptul că de calitatea asistenţei medicale din primul minut, din prima zi, depinde calitatea vieţii viitorului adult", a declarat, în context, şefa Secţiei de Neonatologie I a SCJU Cluj-Napoca, Gabriela Zaharie.


Ştiri Recomandate

Tratamentul pentru hepatita C trebuie continuat, finalizați negocierile! Apel APAH-RO
Atacul de la Spitatul de Psihiatrie Săpoca: Starea pacienților, doi au prognostic prost
Sindromul inimii frânte te îmbolnăvește de cancer? Studiu
Bolile de inimă, cinci factori de risc de care habar nu ai
Comentarii