APAA, PROTEST față de închiderea spitalelor: Un puseu de boală autoimună te poate omorî la fel ca infecția cu SARS-COV-2!

Pacienții cu afecțiuni cronice, puși în pericol de decizia autorităților de a închide spitalele. Foto: Pixabay
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA – protestează față de decizia autorităților de a închide timp de 30 de zile spitalele și de a trata doar pacienții COVID-19, urgențele și gravidele. 

„Bolile autoimune sunt boli cronice, iar pacienții au nevoie de monitorizare medicală periodică conform cu recomandările medicilor curanți. Din nefericire, pacienții cu afecțiuni autoimune sunt nevoiți iar să își anuleze programările medicale pentru că autoritățile au decis că doar pacienții COVID pot beneficia cu prioritate de servicii medicale în următoarele 30 de zile! Consecințele acestor măsuri sunt suportate de către pacienți cu boli autoimune și familiile lor și au ca efect agravarea stării de sănătate în multe cazuri ireversibilă, dizabiltăți permanete și chiar decesul.

Timp 22 de luni au fost luate aceleași măsuri care limitează accesul pacienților care suferă de boli autoimune la servicii medicale, cu consecințe dramatice asupra stării lor de sănătate. Este uimitoare indiferența cu care privesc autoritățile nevoile bolnavilor cronici și lipsa aplicării unor politici de sănătate care să prevină blocarea sistemului medical la fiecare val nou de îmbolnăviri COVID.

Rugăm insistent autoritățile să analizeze cu responsabilitate aceste măsuri și să identifice soluții care să permită în continuare accesul pacienților cu afecțiuni autoimune la serviciile medicale de care au atât de multă nevoie”, se arată în protestul semnat de Rozalina Lăpădatu, Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel