La vârsta a doua, prevenția...
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, explică, pe rețelele sociale, compoziția mierii:
”#Știați că
Mierea este o soluție suprasaturată de fructoză, glucoză, maltoză și zaharoză? Apa și zaharurile reprezintă 99,5% din greutatea mierii, iar 0,5% reprezintă un amestec de proteine, aminoacizi, vitamine și minerale”.
Mierea naturală, nefiltrată, conține până la 80 de compuși benefici pentru organism: de la antioxidanți, vitamine, aminoacizi, fibre, oligoelemente, minerale, până la enzime și multe altele. Mierea crudă, nefiltrată, conține o gamă largă de substanțe nutritive benefice care susțin sănătatea și longevitatea. Mierea din magazin nu conține atât de multe enzime vii și alți nutrienți terapeutici, precum mierea crudă cumpărată de la apicultori locali.
Există cinci moduri în care mierea poate fi folosită ca medicament, fără efecte secundare:
1. Pentru durerea de gât - Amestecă pur și simplu o lingură de suc de lămâie și două linguri de miere într-un pahar cu apă călduță. Amestecă bine și bea. Vitamina C din lămâie și compușii medicinali din miere ajută la calmarea durerii în gât.
2. Bună pentru tuse - Dacă tușești des, mierea este una dintre cele mai bune modalități de a o trata! Amestecă doar patru lingurițe de suc de lămâie cu opt lingurițe de miere și bea. Poți consuma o linguriță la fiecare câteva ore, potrivit Webmd.
3. Ameliorează sinuzita - Amestecă două linguri de oțet de mere și o lingură de miere crudă într-un pahar cu apă caldă. Bea lichidul încet, scrie dr. Mercola.
4. Te scapă de răceală - Amestecă o lingură de suc de lămâie proaspăt stors și două linguri de miere crudă într-o ceașcă cu ceai de ghimbir. Amestecă bine și bea. (sursa)
5. Curăță organismul - Lumea în care trăim este plină de substanțe chimice și poluanți. Din acest motiv, trebuie să ne curățăm organismul de toxine. Poți face acest lucru adăugând două linguri de miere crudă, suc de lămâie și oțet de mere în ceai din rădăcină de păpădie (răcit). Mierea se toarnă doar atunci când ceaiul este răcit, pentru a nu pierde unele enzime importante
AICI puteți afla - prin câteva teste - dacă mierea este sau nu falsă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Hidratarea este un obicei esențial...